ביצוע עבודות הניקוז בנחל עין זהב כחלק מחזון תכנית 'עיר הנחלים'

בעקבות הקורונה, החליטה המדינה לממן ולקדם ביצוע מהיר של תשתיות לאומיות. במסגרת מסלול תמיכות "האצת תשתיות" בתחום הניקוז מטעם משרד החקלאות, במימון של 5.5 מיליון שקלים, יחלו עיריית קריית שמונה ורשות ניקוז כינרת בהסדרת הניקוז בנחל עין זהב. במסגרת הפרויקט יוחלפו תשתיות הניקוז בחציית הכבישים בנחל עין זהב, יוגדלו מעבירי המים, יוקמו בריכות ויסות ואגירה במטרה למנוע הצפות ושיטפונות ברחבי קריית שמונה ועוד. 

אביחי שטרן, ראש העיר קריית שמונה אומר, כי הוא מודה למדינת ישראל על המימון להסדרת נחל עין זהב, באתר פארק הזהב, המשמש מקום קסום של טבע, לטיול ובילוי לתושבי העיר והמבקרים בה. עוד אומר שטרן, כי בימים הקרובים כבר יחלו עבודות הפרויקט שיימשכו כחודשיים. "בנוסף לעבודות ניקוז ואקולוגיה בנחל עין זהב, יכללו העבודות גם שדרוג של מעבירי המים מעל הנחל, ברחובות אחד העם וביאליק והפיכתם ‏לגשרים ועבודות פיתוח בתוך רצועות הנחל הסמוכים לגשרים. ‏העבודות אמנם כרוכות באי נוחות זמנית אך הן חיוניות להמשך פיתוחה של קריית שמונה". אומר שטרן.

צביקה סלוצקי, מנכ"ל רשות ניקוז כינרת אומר, כי מדובר על פרויקט שהמדינה העבירה מימון עבורו במסגרת של האצת תשתיות בעקבות המגיפה של הקורונה "רשות הניקוז קיבלה התחייבות לביצוע מידי של הפרויקט לטובת הסדרת הניקוז של נחל עין זהב, העובר במרחב העירוני של קריית שמונה. העבודות מבוצעות בהילוך גבוה ובמרץ רב כדי לעמוד בלו"ז המחייב ולהשלים את העבודות עד סוף שנת 2020" אומר סלוצקי.

אושרי ילוז, מהנדס רשות ניקוז כינרת אומר, כי פרויקט ההסדרה  של נחל עין זהב, כולל החלפת מעבירי מים ברחובות בהם חוצה הנחל, הקמה של מתקני וויסות בשטחים פתוחים, הרחבה של מעבירי המים, הקמה של בריכות אגירה, במטרה למנוע הצפות ושיטפונות ברחבי קריית שמונה. כמו כן, יתקיים ביצוע לתכנית לשיקום אקולוגי ונופי, נטיעות, שתילות, מערכות השקיה, פינות ישיבה לאורך הנחל לטובת הציבור ועוד.

נחל עין זהב זורם מהרי נפתלי אל לבה של קריית שמונה, חוצה את העיר מצפון לדרום, לאורך 2.5 קילומטרים, ממשיך דרומה לחורשת קק"ל ומשם, דרך אזור התעשייה הדרומי נשפך לתעלה המערבית של עמק החולה הזורמת מטה עד לאגמון החולה. בדרכו עובר נחל עין זהב בפארק הזהב, המשתרע על שטח של 110 דונם וממוקם בליבה של קרית שמונה. 

באתר מקווה מים טבעי, מפל עוצמתי בגובה של יותר משני מטרים, צמחייה ייחודית וסבך קנים. באתר ניצב גם מסגד עתיק שהוקם בשנת 1906, שריד היסטורי לכפר 'חלסה'.

קרדיט צילום: גיא קולר
קרדיט צילום: גיא קולר
קרדיט צילום: גיא קולר
קרדיט צילום: גיא קולר

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here