עפולה: כ-5,000 דירות נבנו בעפולה בעשור הנוכחי

עפולה: כ-5,000 דירות נבנו בעפולה בעשור הנוכחי
יור ארגון קבלני הצפון אלון רחמיאן

כ-5,000 דירות נבנו בעפולה בעשור הנוכחי – שיאנית בבניית דירות 5 חדרים

תנופת הבנייה בישראל בעשור האחרון מקבלת חיזוק כאשר בודקים את הנתונים בשטח: מניתוח שמתבסס על נתוני הלמ"ס עולה כי בעשור האחרון נבנו בישראל כחצי מיליון דירות, 30% יותר ממספר הדירות שנבנו בעשור הקודם. כ-5,000 בלבד מתוכן נבנו בעפולה.

כאשר בודקים את מספר צמודי הקרקע שנבנו בעשור האחרון ניכר שעיקר הבנייה בישראל מתמקדת דווקא בהן –150 אלף יחידות דיור צמודות קרקע שהן 30% מסך כל יחידות הדיור נבנו במהלך העשור הנוכחי. בהתאם לנתונים בעפולה נבנו 669 דירות צמודות קרקע.

לדברי יו"ר ארגון קבלני הצפון, אלון רחמיאן, "לצד ההיצע הגדול שנבנה בעשור האחרון, דווקא הביקושים בעפולה קטנו משמעותית. במלים אחרות – בנו יותר ממה שצריך. לטעמי, מחיר למשתכן עשה לא טוב לפריפריה ובפרט לעפולה, שכן נבנו מאות יחידות דיור במחיר למשתכן באופן לא פרופורציונלי לכמות הרוכשים. כמו כן אני סבור כי מחיר למשתכן הפריע לרכישה העתידית של דירות לא במחיר למשתכן. קבלנים בנו דירות אך לא נשאר מי שיקנה אותן. למעשה הופר כאן איזשהו איזון טבעי בשוק. עם זאת, ניתן לומר בעדינות שבחצי השנה האחרונה התמונה קצת מתחילה להתאזן מחדש וניתן לראות סנוניות של רוכשים אל חזרה שוק הדירות. חשוב לציין כי לצד הבנייה למגורים, בעפולה יש פריחה של בניית מסחר ובנייני משרדים. אני מאמין שכך צריכה להיראות עיר שהיא בירת העמק".

רחמיאן התייחס בנוסף לנתונים של צמודי הקרקע. "עתודות הקרקע בארץ ובפרט במרכז הארץ הן משאב מוגבל, במיוחד שצריך להביא בחשבון גם את השטחים הירוקים, להם חייבים להשאיר קרקעות. לכן הדרך היחידה לבנות לטווח ארוך ולהגדיל את היצע הדירות במרכז הארץ היא באמצעות קידום ועידוד פרויקטים הנבנים לגובה".

ניתוח הנתונים בדק גם מה הן הדירות הפופולאריות ביותר שנבנו בעשור האחרון לפי מספר חדרים, מסתבר ש-40% מהדירות שנבנו בישראל היו בנות 4 חדרים שהן כ-200 אלף דירות בסך הכל. שיעור דירות בנות 5 חדרים במדינה עמד על 28% בלבד, בעפולה לעומת זאת דווקא מרבית הדירות היו בגודל הזה והיוו 55% מכלל הדירות שנבנו בעיר בתוך עשור.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
אגודת הסופרות והסופרים העבריים בערב ספרותי מרגש בעפולה לכבודו של המשורר נתן יונתן
"זה היה ערב חוויתי, ייחודי ועשיר באהבת הארץ, האדם, ערב...
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום הקמת יישוב דרוזי חדש בצומת יבור, המקודם על ידי משרד הבינוי והשיכון
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום הקמת יישוב דרוזי חדש...
אמנות יהודית בסוכה המרכזית בבית הכנסת הגדול בעפולה
מי שיגיע בחג הסוכות לסוכת בית הכנסת הגדול בעפולה יוכל...
לראשונה בסניף יד שרה עפולה: סיוע משפטי לגיל השלישי
עו"ד הילה טננבוים מצטרפת למערך המתנדבים של מחלקת הסיוע המשפטי...
עושים פסח בראש השנה
באגף שפ"ע של עיריית עפולה מסיימים בימים אלה את ההערכות...
ביקור השר זאב אלקין בכפר ורדים: שותפות משמעותית לחיזוק תושבי הגליל
אתמול, 25.8, הגיע השר במשרד האוצר האחראי על שיקום הצפון...
בנק הפועלים ממשיך לסייע בשיקום הצפון ו-"הלב הפועם" של קריית שמונה חוזר לחיים
בנק הפועלים תרם מעל חצי מיליון ₪ להפעלת מיזם קהילתי...
פער של יותר מ־125 ש״ח: נטו חיסכון עם סל הקניות הזול ביותר גם בעפולה
סקר השוואת מחירים שערך מכון הסקרים רושינק בין רשתות השיווק...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן קיים סיור עבודה מקיף ביישובי הצפון: "מחויבים להסיר חסמים, לחזק את הרשויות ולהמשיך את תנופת השיקום והפיתוח"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, קיים סיור עבודה מקיף...
1,000 יחידות דיור חדשות בלב נוף הגליל: הוועדה המחוזית אישרה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להתחדשות עירונית ב"מורדות עצמון"
התוכנית כוללת 1,018 יחידות דיור, שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור,...
דילוג לתוכן