פריחת מטעי הדובדבן של עין זיוון קרדיט צילום- צילום רוני עוז רייזנר

הכי אביב– פריחת עצי הדובדבן במטעי עין זיוון, בצפון הגולן, צובעת בלבן מרהיב את המטעים הפרושים סביב הקיבוץ. במקביל החלה גם הפריחה הוורודה במטעי הנקטרינה.

אורי עוז רייזנר במטעי הדובדבן של עין זיוון קרדיט צילום- צילום רוני עוז רייזנר

 בתיירות עין זיוון אומרים כי, הפריחה קצרה ולכן מומלץ להגיע לגולן, לטייל ולצפות במראה המרהיב של אשכולות הפריחה הלבנה המתפרצת, המפזרת לאוויר ניחוח מתקתק, עשיר ועמוק, ומציינים כי לקראת חודש מאי-יוני, בהתאם להבשלת הפרי, יפתח בוסתן 'בראשית' בעין זיוון לקטיף עצמי של דובדבנים ופירות העונה.

אלכס קודיש מנהל המטעים והחקלאות בעין זיוון, אומר: "למרות החורף האחרון המסתמן כאחד החורפים בעל שינויי האקלים הקיצוניים ביותר שנראו בישראל- חקלאי עין זיוון מרוצים מרמת הפריחה הנראית עד כה במטעי הפרי ואנו מצפים לעונת קיץ עם יבול איכותי".

פריחת מטעי הדובדבן של עין זיוון קרדיט צילום- צילום רוני עוז רייזנר

האורחים והמטיילים בגולן ייהנו גם משלל אתרי תיירות וקולינריה בתיירות עין זיוון, ביניהם:

סיור וטעימות יין ביקב בהט (כשר) וארוחה חלבית כשרה, יקב פלטר, 'אלקע בר'- פודטראק ובר אוכל מקומי, 'החומוסייה' (כשר), מאפיית 'החושה', סיור בחוות לבנדר, 'מרכז טנא'- סדנאות לגוף ולנפש, טיולי ג'יפים, ועוד.

ענף התיירות בקיבוץ עין זיוון, מהווה מוקד מרכזי עבור המבקרים ברמת הגולן. בכפר הנופש 45 חדרי אירוח בסגנונות שונים, באווירה כפרית. לאחרונה הושקו שלוש סוויטות DLX חדשות ומפוארות, על הקמתן שקדו בשנה האחרונה. מסעדת כפר הנופש מציעה לאורחים ארוחת בוקר כשרה עם מנות בופה טריות ועשירות.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here