אחת הדרכים להסדרת חובות אם נפתחו תיקים בהוצאה לפועל היא הגשת בקשה לצו תשלומים הוצאה לפועל. משמעות הדבר היא שאת החוב הקיים פורסים לתשלומים בצורה נוחה יותר, כזו שתאפשר לכם לעמוד בהחזר החודשי. אך אין מחיקת חלק מהחוב. לכן כדאי לבדוק את יכולת ההחזר בעזרת עורך דין. גם את הגשת הבקשה כדאי לעשות כשעורך הדין נמצא בתמונה. כך הבקשה תנוסח טוב יותר. להגשת הבקשה יש לצרף מסמכים כמו 6 תלושי משכורת אחרונים, דף חשבון בנק, פעולות עו"ש וחיובי אשראי, אישורים מביטוח לאומי על קבלת קצבאות או גמלאות, חשבונות, חוזה שכירות אם יש, מסמך בעלות על רכב או מסמך על היעדר נכסים. כל אלה יתנו תמונה טובה יותר ויביאו לקבלת החלטה מתאימה יותר לגבי אופן הפריסה.
האם ישנן הטבות לחייב אשר החל בהחזרת החוב?
כדי לעודד חייבים להסדיר את החוב ולהתחיל לשלם אותו, ישנה אפשרות להכרה בתור חייב משלם אם החייב שילם כבר שלושה תשלומים ומעלה מן ההחזר. חשוב לזכור שהדבר לא ייעשה אוטומטית אלא יש להגיש בקשה לכך, למלא טופס 351 ולצרף מסמכים שונים הנדרשים לכך. כדאי לדעת שגם אם הסדרת החוב לא נעשית דרך הוצאה לפועל אלא מול הנושה באופן ישיר, ניתן להגיש את הבקשה בצירוף אסמכתא שאכן שילמתם שלושה תשלומים או יותר. כדאי לעשות זאת כדי לקבל הטבות כמו הפחתה של עד 25% בחוב ריבית הפיגורים, שיבוטלו עיקולים או הגבלות כמו עיקול על החשבון או על המשכורת ועוד.
מה חשוב לדעת על שיקום כלכלי במסגרת הוצאה לפועל?
אחד ההליכים במסגרתם ניתן להסדיר חוב בהוצאה לפועל הוא חדלות פירעון ושיקום כלכלי. הליך זה הוא המורכב ביותר מכל האופציות להסדרת חובות במסגרת הוצל"פ, אך רבים מעוניינים להכנס אליו בשל השיקום הכלכלי המהווה חלק בלתי נפרד מהתהליך. לצד קביעת החזר חודשי במסגרת צו תשלומים, החזר שהחייב יוכל לעמוד בו, הוא עובר גם תהליך שלם של שיקום כלכלי שבסופו יוצא לו צו הפטר הפוטר אותו מיתר החובות. חשוב שאת התהליך ילווה עורך דין שיקום כלכלי המתמחה בהליך זה על כל שלביו וחלקיו, כולל החלק של השיקום במסגרתו צריך החייב להתנהל באופן מסוים ואף להגיש דו"חות מדי חודשיים בהם הוא מוכיח כי השינוי והשיקום אכן קורים והוא מתנהל כי שנדרש ממנו.
המרכז הארצי לזכויות החייב מייעץ לחייבים ומלווה אותם בכל תהליך הסדרת החובות, בין אם במסגרת הוצאה לפועל ובין אם מול נושה באופן ישיר. השירות ניתן במקצועיות וברגישות. מוזמנים ליצור קשר.