רגע לפני שמסתיים קטיף הקיווי, ירון בלחסן מנכ
בצילום מימין לשמאל- ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל והדבוראי בועז בן זאב מכוורת 'דבורת התבור' במטעי הקיווי בקיבוץ מלכיה | צילום: דבורת התבור

בסיור דנו השניים, על קשרי ההדדיות ויחסי הגומלין החשובים בין מגדלי הפירות לדבוראים, המציבים את הכוורות במטעי הקיווי ושאר מטעי הפרי בארץ, בעונת הפריחה, לצורך פעולת האבקה של דבורת הדבש, בזכותה מתקיימת הפריית הפרי. הדבוראי בן זאב ציין, כי חשיבותה של דבורת הדבש, הינה בהאבקת 80% מהיקף הגידולים החקלאיים בעולם ובשנים האחרונות נמצאות דבורי הדבש בסכנת הכחדה המתגברת משנה לשנה בעיקר עקב מחסור בצוף והסביר כיצד מועצת הדבש והדבוראים בישראל פועלים למיגורה, בין היתר על ידי נטיעות צופניות (צוף-מזון הדבורה).

ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות אומר, כי ללא פעולת האבקה לא יופרו עצי הפירות, "הסינרגיה המדהימה בין דבורת הדבש לצומח הינה בעלת חשיבות עליונה להמשך קיום החקלאות ויש לשמרה. ללא תהליכי האבקה, ענף הצומח יפגע וכן אספקת המזון העולמי", ציין בלחסן והוסיף, "השנה יעמוד יבול הקיווי על כ- 6,500 טון, הפרי ייקטף עד סוף חודש נובמבר והינו מובחר וטעים במיוחד ובעיקר בריא. הקיווי הינו מבין הפירות העשירים ביותר בנוגדי חמצון ובויטמין C, בפרי אחד כ- 100 מ"ג ויטמין C! ומומלץ לצרוך אותו לקראת עונת החורף, לחיזוק המערכת החיסונית".

בסיום הסיור ייחלו בלחסן ובן זאב לעונת חורף ברוכת גשמים שייטיבו עם מטעי הפרי בפרט ושטחי החקלאות בכלל.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here