רשות הטבע והגנים בבשורה למטיילים: עשור אחרי שנהרס בשיטפון – השביל המעגלי המרהיב בשמורת הטבע נחל עיון נפתח מחדש

רשות הטבע והגנים בבשורה למטיילים: עשור אחרי שנהרס בשיטפון – השביל המעגלי המרהיב בשמורת הטבע נחל עיון נפתח מחדש
השביל לאחר השיקום, צילום נאג'י רשאש, רשות הטבע והגנים

עבודות שיקום מורכבות של רשות הטבע והגנים החזירו לפעילות את השביל המבוקש היורד ממצפור גפני, ומאפשרות שוב טיול מעגלי מול נופים חדשים וייחודיים של מפל התנור

רשות הטבע והגנים מבשרת על פתיחתו המחודשת של השביל היורד ממצפור גפני, הממוקם בשמורת הטבע נחל עיון, לאחר עבודות שיקום מורכבות. מהיום, המטיילים בשמורה יכולים ליהנות שוב ממסלול מעגלי, המציג זוויות ראייה חדשות וייחודיות על מפל התנור ועמק החולה.

השביל לאחר השיקום, צילום נאג'י רשאש, רשות הטבע והגנים

לפני עשור, בעקבות חורף סוער במיוחד, קרס השביל המוביל מטה ממצפור גפני שבשמורת הטבע נחל עיון. מאז, נאלצו המטיילים שעלו לתצפית לחזור על עקבותיהם באותה הדרך. כעת, בתום עבודות שיקום, הסדרה ופיתוח נרחבות, השביל נפתח מחדש ומחזיר אל השמורה את אחד המסלולים האהובים והמבוקשים ביותר בצפון. מצפור גפני מציע למבקרים תצפית נוף מרהיבה ועוצרת נשימה אל עבר עמק החולה. במהלך הירידה בשביל המשוקם, נחשף בפני המטיילים מפל התנור המפורסם מזוויות צילום וראייה מיוחדות וחדשות. המפל מלווה את ההולכים לכל אורך השביל, ומעניק חוויית הליכה קרובה לטבע, עוצמתית וייחודית.

נאג'י רשאש, מנהל שמורת הטבע נחל עיון, רשות הטבע והגנים: "אחרי שנים שבהן השביל הבינוני היה סגור, צוות האתר נרתם להכשיר אותו מחדש, לסדר את המעבר ולעצב מסלול יפהפה ומזמין. העבודה המאומצת בשטח השתלמה, והתוצאה היא שביל בטיחותי ופשוט מדהים. אנו נרגשים לפתוח אותו מחדש לקהל הרחב ומזמינים את כולם לבוא, לטייל וליהנות מחוויה ישראלית ייחודית ומנופים שלא רואים בכל מקום".

השביל לאחר השיקום, צילום נאג'י רשאש, רשות הטבע והגנים

בעקבות פתיחת השביל, המבקרים בשמורת נחל עיון יכולים לבחור כעת בין שלושה מסלולי טיול מותאמים:

  1. המסלול הארוך: כ-2.5 קילומטרים של הליכה לאורך השמורה, כולל את ארבעת המפלים ומתחיל מחורשת וייס במטולה ועד מפל התנור.
  2. המסלול הבינוני (המחודש ): כ-1.5 קילומטרים. המסלול כולל עלייה של כ-90 מדרגות למצפור גפני, והמשך ישיר בירידה של כ-90 מדרגות בשביל החדש. מסלול זה מוגדר בדרגת קושי בינונית ומתאים למשפחות ומטיילים (אינו נגיש לעגלות או למוגבלי ניידות). המסלול מעגלי, יש להגיע לחניון המפל.
  3. המסלול הקצר: מסלול מונגש, כ-400 מטרים לכל כיוון – הגעה למפל התנור וחזרה לחניון. ההגעה לחניון מפל התנור.

ברשות הטבע והגנים מדגישים כי פתיחת השביל מרחיבה את אפשרויות הטיול באזור ומנגישה את פנינת הטבע של הגליל העליון בצורה מיטבית ובטוחה.

רשות הטבע והגנים מזמינה את הציבור להגיע לשמורת הטבע נחל עיון, אחת השמורות הצפוניות ביותר שהייתה סגורה זמן רב בעקבות המלחמה, ולהנות מכל היופי שיש לשמורה להציע. למען בטיחותכם ושמירה על ערכי הטבע, אנא הקפידו על הליכה בשבילים המסומנים בלבד ובשעות המותרות, הצטיידו בציוד מתאים הכולל מים וכובע – בייחוד בחודשי הקיץ החמים.

השביל לאחר השיקום, צילום נאג'י רשאש, רשות הטבע והגנים
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
סיור מקצועי בפרויקטים לשיקום ופיתוח נחלי הצפון
צוות רשות ניקוז ונחלים כינרת, אירח את חברי האגף לניהול...
פער של יותר מ־125 ש״ח: נטו חיסכון עם סל הקניות הזול ביותר גם בעפולה
סקר השוואת מחירים שערך מכון הסקרים רושינק בין רשתות השיווק...
לילות קסומים תחת כיפת השמיים רשות הטבע והגנים מציגה: חוויות לילה מיוחדות בשמורות הטבע ובגנים הלאומיים ברחבי הארץ, עם שיאו של מופע הפרסאידים - מטר המטאורים המרהיב של הקיץ תצפיות כוכבים לכל המשפחה במוקדי פעילות, מצפון ועד דרום ראשון עד חמישי 09-14 באוגוסט 2026
מדי שנה בחודש אוגוסט מתקבצים המונים כדי לצפות בתופעת טבע...
יוצרים עם מוגבלות מהצפון מציגים את יצירותיהם בחנות מקוונת חדשה
אקימרקט, המיזם החברתי של עמותת אקים ישראל, מציע למכירה ברשת...
רשות הטבע והגנים בבשורה למטיילים: עשור אחרי שנהרס בשיטפון - השביל המעגלי המרהיב בשמורת הטבע נחל עיון נפתח מחדש
עבודות שיקום מורכבות של רשות הטבע והגנים החזירו לפעילות את...
הישג בינלאומי לאקדמית צפת: ד"ר בועז מילר מונה לעורך בכתב עת מדעי מוביל בעולם
ראש החוג למערכות מידע באקדמית צפת מונה ל-Associate Editor בכתב...
בשבועות האחרונים: כ-15 שוהים בלתי חוקיים נתפסו בשלומי - "לא מספיקים לעבוד יום אחד וכבר נתפסים"
על רקע המציאות הביטחונית המורכבת והאתגרים הביטחוניים עמם מתמודדת מדינת...
בטקס חגיגי נחנכה מרפאת עין שרה החדשה בקניון עופר
בהשתתפות רב העיר ישעיהו מייטליס, מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי...
מועצת שלומי העניקה מלגות ל-140 סטודנטים בהיקף של כ-1.5 מיליון ש"ח: "משקיעים בדור העתיד גם בימים של אתגר"
המועצה המקומית שלומי קיימה השבוע את טקס חלוקת מלגות העידוד...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן קיים סיור עבודה מקיף ביישובי הצפון: "מחויבים להסיר חסמים, לחזק את הרשויות ולהמשיך את תנופת השיקום והפיתוח"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, קיים סיור עבודה מקיף...
דילוג לתוכן