הצלחה לאליפות ישראל בדייג ספורטיבי 'קרפיון הגליל' שהתקיימה ביוזמת עמותת "ישראפיש" באירוח חופי איגוד ערים כינרת
הצלחה לאליפות ישראל בדייג ספורטיבי 'קרפיון הגליל' שקיימה עמותת 'ישראפיש' באירוח חופי איגוד ערים כינרת, והיוותה עבור 8 קבוצות דייגים מקצועיות מכל הארץ, מאבק הישרדותי במשך 125 שעות דייג ללא הפסקה, במטרה לצבור את המשקל הרב ביותר של דגי קרפיון. במהלך התחרות, לכדו הקבוצות יחדן- 381 דגי קרפיון במשקל כולל של 729 ק"ג, כאשר כלל הדגים הוחזרו למי הכינרת לאחר שקילתם.

במקום הראשון בתחרות, שנקבע על פי משקל הדגים הכולל, זכו-פאיינרמן ולדימיר, חוחלוב אנטון ורומנצ'נקו אנדריי מקבוצת ASA, לאחר שהצליחו לדוג 89 דגי קרפיון במשקל כולל של 169.2 ק"ג, ואף זכו בתפיסת הקרפיון הגדול ביותר בתחרות, במשקל 9.8 ק"ג. הישג מרשים, למרות שטרם נשבר השיא של הקרפיון הגדול בכינרת במשקל 11 ק"ג !
למקום השני, הגיעו מקסים סלוצקי, אירוטקין ולדיסלב וזגר ולדיסלב מקבוצת Carp Run שדגו 73 דגי קרפיון במשקל כולל של 156.3 ק"ג, ובמקום השלישי אבו זיד פאדי, אבו זיד עאמר ואבו סאלח עומר מקבוצת Monster Carp, שלכדו 48 דגי קרפיון במשקל כולל של 96.9 ק"ג.

כל צוות בתחרות, שהתקיימה כאמור במשך 125 שעות ללא הפסקה, כולל שהייה ולינה בחופים- מנה שלושה משתתפים, ושובץ בחלקת חוף של 40 מ"ר, הנמדדת בקפידה על פי הוראות התחרויות הבינלאומיות על ידי מודד ושופט בינלאומי. חברי הצוותים התחרו במשמרות לאורך שעות היום והלילה, תוך שמירה על שקט כמעט מוחלט, בכדי לא להבריח את הדגים, תוך שימוש בציוד מקצועי.
חופי איגוד ערים כינרת השקטים נערכים מבעוד מועד לאירוח סדרת תחרויות הדיג הספורטיבי ביוזמת עמותת 'ישראפיש', ההופכות את האגם הלאומי למוקד אטרקטיבי המושך אליו דייגים מקצוענים, חובבים ובני משפחותיהם מכל הארץ. באיגוד ערים כינרת מתכוונים להרחיב את הפעילות הספורטיבית בעונת החורף, כבר כעת מתקיימים מירוצי אופניים, מרתונים, טריאתלונים, תחרות איש הברזל ועוד.
עונת תחרויות החורף בדייג ספורטיבי של קרפיון בכינרת תיחתם עם תחרות 'גביע מועדון ישראפיש – סגירת העונה' שתיערך בין ה-25-28 בפברואר 2026.








