אירוע השנתי ה- 65 של האגודה הישראלית לפיסיקה
קרדיט: צילום יח"צ

השנה התקיים האירוע במכון ויצמן

לאחרונה חגגה האגודה הישראלית לפיסיקה את האירוע השנתי שלה – IPS20, זה השנה ה- 65. האירוע התקיים במכון ויצמן וכלל הרצאות של פרופ' יון יא (Jun Ye), בנושא "מהגדרה חדשה של הזמן (שנייה) ועד לגילוי גלי כבידה בחלל", סימון סינג (Simon Singh) ומרצים נוספים.

גם השנה תמכה חברת KLA ישראל באירוע ובמיוחד בתחרות הפוסטרים השנתית, בה הציגו השנה 75 מחקרים באמצעות 75 פוסטרים. "הפוסטרים הם מיצגים מדעיים, הכוללים טקסט מדעי, תמונות וגרפים להמחשת המחקר, והם מוצגים בחלל הכנס. המשתתפים מוזמנים להתבונן ולקבל הסברים מן החוקרים, לרוב סטודנטים" מסביר פרופ' נדב כ"ץ, ממכון רקח לפיסיקה, האוניברסיטה העברית, אשר ממונה על התחרות. "נושא התחרות הוא פיסיקה במובן הרחב וכל חבר באגודה הישראלית לפיסיקה רשאי להגיש פוסטר המשקף את המחקר שלו, בין אם הוא עוסק באופטיקה, אסטרו-פיסיקה, מצב מוצק וכן הלאה."

בתחרות הפוסטרים זכה במקום הראשון פרנאב קומר נאג, מקבוצת המחקר של חיים ביידנקופף, ממכון ויצמן, אשר מחקרו עוסק בסריקת פני השטח של מתכות מגנטיות. במקום השני זכו עמית ניר, מקבוצת רועי בק באוניברסיטת תל אביב, בנושא ניתוח מערכות סטטיסטיות בעזרת רשתות נוירונים, ואמיר חלוץ, מקבוצת ניר גוב ממכון ויצמן שמחקרו עוסק בדינמיקה של רשתות. במקום השלישי זכו אילת צליק, מקבוצת הדר שטיינברג באוניברסיטה העברית בנושא מינהור במערכות מצב מוצק דו מימדיות, אנטולי פטציק, מקבוצת מרדכי שגב מהטכניון בנושא אופטיקה בתווך מפזר ודניאל אסיס, מקבוצת עמנואל דהלטורה ,מאוניברסיטת בר אילן בנושא רעשים במערכות חישוב קוונטי סימטריות.

"בחברות כמו KLA זקוקים למדענים שיודעים לעשות ניסויים, שיודעים להפעיל חשיבה ביקורתית, להציג נתונים – ואלה חלק מן המיומנויות שהסטודנטים במחלקות לפיסיקה רוכשים במהלך לימודיהם" אמר ד"ר איתי לברט, בוגר מכון ויצמן ומנהל קבוצת הנדסת מערכת ב- KLA, אשר היה מעורב באירוע מטעם KLA. "חשוב לנו להבהיר גם לסטודנטים ולבוגרים כי בתעשייה  נעשים  מחקרים פורצי דרך הנמצאים בחזית המדע, לא פחות מן המחקרים המתבצעים בגבולות האקדמיה. כך שהיציאה מן האקדמיה לחברה כמו  KLA היא  המשך טבעי לבוגרים שמחפשים את האתגר ההנדסי בשילוב עם המסלול המחקרי."

אירוע השנתי ה- 65 של האגודה הישראלית לפיסיקה
קרדיט: צילום יח"צ

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here