קרדיט תמונה: דוברות עיריית מגדל העמק

צפניה מוביל חזון קהילתי חדש שמנגיש תרבות, חינוך ושירותים לכל תושב – תוך שילוב ערכים של הכלה, שליחות ואהבת האדם

בגיל 40, עם רקורד מרשים בשירות הציבורי, הביטחוני והקהילתי, דני צפניה מכהן כבר שנה וחצי כמנהל המתנ"ס של מגדל העמק. בראיון אישי הוא חושף את החזון שלו להפוך את המתנ"ס לבית חם עבור כל תושבי העיר, ללא הבדל דת, גיל או יכולת.
"המשמעות היא לפגוש בן אדם, לראות את הצרכים שלו, ולדאוג שלא יהיה לבד", אמר צפניה בפשטות, ומאחורי המילים ניכרת תפיסת עולם של שליחות וחיבור עמוק לקהילה. דני נשוי לרביד ואב לדיוויד בן ה-8 ולהראל בת ה-6, מביא עמו לתפקיד ניסיון עשיר ומגוון – החל מיו"ר אגודת הסטודנטים בעמק יזרעאל, דרך שירות בשב"כ ועוזר ראש עיר, ועד סמנכ"ל בקבוצת חברות בתחום הרפואה. גם בשירות המילואים הוא פעיל כרב-סרן, ולקח חלק במעל 200 ימי מילואים מאז פרוץ המלחמה האחרונה.
"כל תחנה בדרך הכינה אותי לתפקיד הנוכחי", הוא שיתף. "למדתי להבין את השטח, את הקהילה, את הפוליטיקה המקומית, ובעיקר – איך לבנות צוות ולמקסם את הפוטנציאל של אנשים מצוינים".

מתנ"ס שמדבר לכולם

רשת המתנ"סים במגדל העמק היא ענקית המעסיקה כ-350 עובדים ומשרתת קהל רחב ומגוון – מהגיל הרך ועד הגיל השלישי, כולל ילדים עם צרכים מיוחדים, דתיים, חרדים, עולים, ותושבי העיר והסביבה כולם. הפעילות ענפה וכוללת חוגים, מופעים, צהרונים, תרבות יהודית, מרכז אומנויות, מרכז להתפתחות הילד, מרכז למיצוי כישורים, ספרייה עירונית ומרכז דיגיטלי. "החזון שלי הוא שכל תושב ירגיש שיש לו מקום, בלי הבדל דת, גיל או יכולת", הוא הצהיר. "אנחנו מחויבים לרגישות, מצוינות ושירות במחיר נגיש".

עשייה עם שליחות אמיתית

מאז כניסתו לתפקיד, ניכרת התרחבות משמעותית בשירותים הניתנים לאוכלוסיות שבעבר לא זכו למענה מספק – ביניהן פעילויות מותאמות לילדים עם מוגבלויות ולציבור הדתי. במקביל, זכייה במכרזים וקולות קוראים אפשרה שדרוג משמעותי בתחומי האומנות והתרבות. "כשאני פוגש תושבים שאומרים לי שהחיים שלהם השתנו מאז שנכנסתי לתפקיד – אני יודע שאני במקום הנכון" הוא אמר בהתרגשות.
אחת החוויות שריגשו אותו במיוחד הייתה בקשתה של משתתפת עם צרכים מיוחדים להקים תערוכה מצילומיה. "עזרנו לה להוציא את זה לפועל, והצגנו את התערוכה ביום הולדתה באירוע תיאטרון. היא עלתה לבמה מול 650 אנשים – זה היה רגע של חסד, של אנושיות".
ההשפעה של דני אינה מוגבלת, היא מורגשת ברחובות העיר, בקשרים ההדוקים עם מוסדות החינוך, עם גורמים ממשלתיים ועם התעשייה המקומית. הוא מאמין בקהילתיות אמיתית, כזו שבאה לידי ביטוי בעשייה משותפת עם עסקים, מתנדבים וארגוני מגזר שלישי, ופועל ללא לאות לבניית גשרים בין מגזרים ודורות שונים.
ההכרה וההערכה שהוא זוכה לה מתושבים ומקולגות אינן מובנות מאליה עבורו. "לא באתי להיות פקיד – באתי להיות שליח", הוא הדגיש והוסיף: "כל פרויקט שאנחנו מצליחים לקדם יחד, כל ילד שמוצא מסגרת, כל קשיש שמרגיש שייך – זה עולם ומלואו וכשיש לך שותפה לעשייה כמו ליאורה אדרי, מנכ"לית העירייה, גם השמיים הם לא הגבול".

אתגרים לצד שותפות אמיתית

דני הודה כי הדרך אינה תמיד פשוטה. "זה לא פשוט לחלום בגדול כשיש אילוצים תקציביים ובירוקרטיים, אבל לשמחתי יש לי גב מלא מראש העיר יקי בן חיים. מדובר באדם עם חזון, אומץ מנהיגותי, אהבת העיר ואהבת האדם. הוא לא רק מאפשר – הוא דוחף, שותף אמיתי לכל חלום, מהלך ויוזמה. יקי הוא ראש עיר שלא רק עומד מאחוריך – הוא צועד איתך יד ביד. בזכותו, המתנ"ס שלנו הפך למגדלור עירוני. התמיכה שהוא נותן לי ולצוות שלי, הדלת הפתוחה, והאמונה הבלתי מתפשרת בדרך – אלה לא דבר מובן מאליו. אני גאה להיות חלק מהחזון שהוא מוביל," הוא הוסיף בהערכה.

האדם שמאחורי התפקיד

כשנשאל מה מניע אותו בכל בוקר לעבודה, תשובתו הייתה חד משמעית: "אהבת האדם. אני קם בבוקר עם תשוקה לשרת, לעזור, לחבר. לראות חיוך של ילד או קשיש – זה הדלק שלי". לסיום מסר דני לקהילה: "אני מזמין את כל תושבי מגדל העמק לקחת חלק, יש מקום לכולם, בכל גיל, בכל תחום. אנחנו כאן בשבילכם".

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here