מרדה לפיצה היא כלי המשמש להכנסת הפיצה פנימה והחוצה מתנור האפייה. קשה להעביר את הפיצה ממשטח העבודה, שם מכינים אותה לתוך התנור החם. זה גם חם להוציא את הפיצה מתנור לוהט. זה המקום שבו מרדה פיצה שימושי במיוחד. עם משטח נשיאה גדול, המרדה הוא הכלי האידיאלי לשתי המשימות. הידית מרחיבה את טווח ההגעה שלכם, מה שהופך את התהליך להרבה יותר קל ובטוח לטפל בפיצה בתנור חם. מרדה פיצה מורכב משני חלקים עיקריים: משטח נשיאה וידית. הם מגיעים במגוון חומרים שונים, אך לרוב עץ ופלדה או אלומיניום.
מה הוא מבנה המרדה לפיצה?
מרדה לפיצה מורכב משני חלקים עיקריים- משטח נשיאה וידית. משטח הנשיאה שטוח, דק וגדול. והוא נועד להחליק בקלות מתחת לפיצה. הוא צריך להיות מספיק גדול כדי להחזיק את הפיצה ובו זמנית קומפקטי מספיק כדי להיכנס בקלות מתחת לפיצה. משטח הנשיאה עשוי בדרך כלל מעץ או מתכת. ויכול להיות מחורר או שלם.
אורך הידית יכול להשתנות מכמה אך נע בדרך כלל בין 130-150 ס"מ. לתנור ביתי אפשר לקחת ידית קצרה יותר שמקלה על התמרון במטבח קטן. לתנור עצים גדול או תנור מסחרי, לעומת זאת, מומלץ להשתמש בידית גדולה שיכולה להגיע עד לחלק האחורי של התנור.
איך לטפל נכון במרדה שלכם?
המונח "תיבול" של מרדה הפיצה שלכם עשוי להטעות טבח חסר הניסיון, מכיוון שהוא למעשה אינו כרוך בתבלינים. אנשי מקצוע "מתבלים" את מרדי הפיצה אשר עשויים מעץ , בקמח לבן או בקמח תירס כדי למנוע מהפיצה להידבק לעץ. קמח תירס היא הבחירה המסורתית של שפים איטלקיים, אבל אתם יכולים להחליף אותו בקמח אורז או כל סוג קמח אחר לטעמכם. בנוסף לקמח אותו שמים על המרדה, הוספת שכבה של שמן מינרלי לפני השימוש תעזור לאטום את העץ ולהאריך את חיי המרדה שלכם.
סוגי מרדה לפיצה
ישנם סוגים שונים של מרדה פיצה כאשר לכל אחד מהסוגים יש יש תפקידים שונים בתהליך הכנת הפיצה.
סוג המרדה הנפוץ ביותר שנמצא בשימוש תדיר ברוב מקומות העובדים עם טאבון הוא מרדה איתו מכניסים את הפיצה לתוך התנור. לסוגי מרדה לפיצה הללו יש משטח נשיאה גדול ושטוח עם ידית ארוכה. לרוב הוא מיוצר מעץ או מתכת. מרדה עץ נחשב למסורתי הנמצא בשימוש במשך מאות שנים בתהליך הכנת הפיצה. הם עשויים מעץ גולמי אשר מונע מהבצק להידבק אל המשטח. סוג זה יכול לשמש בבתים כמו גם במטבחים מקצועיים. כל פיצה דורשת חימום אחיד כדי להתבשל כמו שצריך מה שמצריך לסובב את הפיצה כמה פעמים בזמן הבישול בתנור הפיצה. לסוגי מרדה אלו יש חיסרון אחד בולט שבגלל המשטח הגדול שלהן הוא מקשה על סיבוב הפיצה. מרדה קטנים יותר עם משטחי נשיאה מחוררים קטנים ועגולים עם ידיות ארוכות, עשויים ממתכת עם ידית עץ או גומי. משטח קטן יותר של המרדה מאפשר לכם לסובב את הפיצה בקלות בתוך התנור.
אם אתם מחפשים לרכוש כלים לטאבון, שישמשו אתכם במשך שנים רבות בעסק, או מחפשים לחדש את מלאי הכלים שלכם לאפייה בבית, צרו קשר עם חברת קמאדו ותהנו מכלים איכותיים ועמידים במחירים נוחים במיוחד.