ספינת הדייג עין גב- צילום אריאל צור

ענף הדייג בקיבוץ עין גב זוכה לאורך השנים להכרה כשומר איכות הסביבה, המשתמש בשיטת דיג מקיימת שאינה פוגעת באקולוגיה של הכנרת, ובסביבת המחייה של הדגים. לכן גם הינו הראשון מבין משווקי הדגים בישראל, שזכה בתו "חי בריא".

דייגי עין גב בעבודה- פרישת רשת – הקפה-צילום אריאל צור.

תפיסת הדגים נעשית בשיטת דייג הקפה Purse-seine fishing. זו שיטת דייג ידידותית אשר מבצעת ספינת מקיפן "סקלבה", שיטה המיועדת לדייג להקות דגים, הנמצאות בגוף המים (לא על הקרקעית). להקת הדגים מאותרת באמצעות סונאר שמותקן בספינת הדייג, עליה מופקד קפטן מנחם לב, דייג ותיק בעין גב, מזה ארבעים שנה, הלהקה מוקפת על ידי רשת היקפית גדולה, הנסגרת בחלקה התחתון ונאספת אל ספינת הדיג. בשיטה זו ניתן לדוג רק דגים המתאימים למאכל. הדגיגונים הקטנים או דגים ממינים שאינם למאכל, מוחזרים חיים חזרה אל הכנרת, לסביבתם הטבעית.

ממי הכנרת המתוקים, העוברים ניטור ובדיקות איכות על בסיס קבוע, ולכן הדגים בכנרת נחשבים כגידול חופש, בסביבה נקייה וטבעית והם גם בריאים יותר, ללא חשש מאנטיביוטיקה והורמונים.

 כעת פותחים משק מלמד וקיבוץ עין גב, בשיווק דגי כנרת בריאים, ובימי חמישי ושישי יתקיים החל מהשבוע שוק דגים טריים בנמל עין מגב, שיכלול גם טעימות של סרדינים ויין טוב לבאים.

ספינת הדייג עין גב- צילום אריאל צור, עין גב

 אריק מלמד בעלים ומנכ"ל חברת משק מלמד אומר: "אנו שמחים להוסיף להיצע המוצרים האורגניים שלנו גם חמישה סוגי דגי בר מהכינרת- בורי, אמנון, בינית, כסיף ולבנון (סרדין). אופן הדייג בעין גב, מוקפד, איכותי לסביבה ולדגים. רשת ההקפה של סירת הדייג הגדולה, גוררת את הרשת ומקיפה את להקת הדגים, המוצאים לסירת ביניים, שם מתבצע מיון: הדגיגים הקטנים מוחזרים לאגם והדגים הגדולים, מועברים למפעל הדגים שלנו בו מנקים ומפלטים אותם. מוקפאים בדיפ-פריז, כך שישמרו על איכותם ומועברים לנקודות מכירה בחנויות בארץ, הדגים הטריים שדגים דייגי עין גב בימים חמישי ושישי- ימכרו בשוק הדגים החדש שהקמנו בנמל עין גב" אומר מלמד.

"חי בריא" הינו תו האיכות הראשון והיחיד מסוגו בארץ, המבטיח לצרכנים מזון איכותי ובריא יותר מהחי, שקיפות וביטחון לגבי מקור המזון ואופן הפקתו, פיקוח ומעקב אחר המוצר בזמן גידולו ועד הגיעו לצלחת ומהווה אישור לעמידה בדרישות נהלים ואות הצטיינות למקדמי חקלאות ישראלית אחראית המחויבת לבעלי החיים, לסביבה ולבריאות הציבור.

שיווק דגי הכנרת הנידוגים בעין גב, בא לענות על דרישה הולכת וגוברת של צרכנים, למידע לגבי מקור המזון ומבטיח להם מזון מקומי בריא ואיכותי יותרשהופק באופן אחראי כלפי בעלי החיים, הסביבה ובני האדםערכים הנתפסים היום כחשובים על ידי שוק הולך וגדל של צרכנים שחשובה להם איכות המזון והשמירה על הטבע.

שוק הדגים הטריים מהכינרת יפתח בנמל עין גב בימים חמישי מ-שעה 17:00 ועד 22:00 ובימי שישי- משעה 11:00 בבוקר ועד 16:00. הבאים ייהנו מטעימות של סרדינים ויין.

הדייגים והדייגות מספינת הדייג עין גב- עם שלל הדגים שנידוגו. הדגים הקטנים הוחזרו לכינרת. צילום תקשורות יעל שביט

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here