שיא 4 צנתורי מוח ב 24 שעות

שיא 4 צנתורי מוח ב 24 שעות
צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה פוריה

תוך 24 שעות עברו ארבעה חולים תושבי הצפון צנתור מוח דחוף ומציל חיים במרכז צנתורי המוח של המרכז הרפואי פדה-פוריה. ד"ר ערן מאירוביץ', מומחה בנוירוכירורגיה, ומנהל מרכז צנתורי המוח של המרכז הרפואי פדה-פוריה ביצע ביממה את ארבעת צנתורי המוח הדחופים ומצילי החיים .

בשבת, 5.3.22 הועברה החולה הראשונה, בת 83 תושבת כאבול (גליל מערבי) למרכז צנתורי המוח בפדה-פוריה, מביה"ח רמב"ם , לאחר שעברה שבץ מוחי . החולה צונתרה בהצלחה בשעות הצהרים.

החולה השני, אהרון יעקב, בן 66 תושב עפולה, הועבר שעות מספר לאחר מכן, מביה"ח העמק. לדברי ד"ר מאירוביץ', "אהרון הגיע אלינו עם חסימה של עורק גדול בצד שמאל והוכנס בדחיפות לצנתור מוח שבמהלכו פתחנו את העורק הסתום בהמיספרה השמאלית של המוח". יומיים לאחר הצנתור, אהרון חש בטוב, וחזר לתפקוד קודם. בשיחה סיפר, "אני מרגיש טוב, הייתי בערב בבית עם הפלאפון פתאום איבדתי תחושה ביד ולא הבנתי מה קורה. תוך כמה דקות העביר אותי אמבולנס לבי"ח העמק ואחר כך הגעתי לפוריה. לא ידעתי שיש כאן צנתורי מוח. כל הכבוד לכם!!"

חולה שלישי, בן 71, תושב נוף הגליל, הועבר לפדה-פוריה מביה"ח האיטלקי בנצרת, לדברי ד"ר לואי דראושה, נוירולוג מתמחה, "תוך כדי אשפוז שם עלה חשד לאירוע מוחי והוחלט על העברתו אלינו. בבדיקה התברר שהוא עבר שני אירועי מוח בו זמנית, וסבל משני אוטמים במוח".

לאחר ביצוע סריקה מוחית מתקדמת אותרו החסימות והוחלט על טיפול משולב של מתן טיפול ממיס קרישים תוך ורידי בשילוב צנתור מוחי. ד"ר ערן מאירוביץ', מסביר, "החולה השלישי צונתר במוצ"ש בלילה, בפעולה מהירה, פתחנו בהצלחה את העורק הימני החסום ובכך חודשה זרימת דם תקינה למוח. העורק השמאלי שבו היתה חסימה קטנה יותר נפתח הודות לממיס הקרישים (tpa)."

ד"ר ניזאר חוראני, מנהל יחידת שבץ מוחי מציין, "חשוב לחזור ולהדגיש את המשמעות הקריטית של כל דקה שעוברת. אהרון קיבל טיפול של ממיס קרישים ולאחר מכן עבר צנתור מוח לפתיחת העורק החסום והכל תוך זמן קצר והודות לכך נותר ללא כל נזק נוירולוגי. לשמחתנו השיתוק שהיה לו בפלג גוף הימני והפרעת הדיבור חלפו, ואלה הן תוצאות מעולות. הוא הגיע אלינו מחוסר הכרה, משותק בצד ימין. אם לא היה עובר צנתור מוח הוא היה עדיין משותק ומרותק למיטה".

החולה הרביעית, בת 62 ממסדה, הגיעה לפנות בוקר לאחר שהתמוטטה במקלחת. "היא הגיעה אלינו כשהיא משותקת לחלוטין בפלג גוף שמאלי, עם קושי בדיבור. בבדיקת פרפיוזה מתקדמת (CT) התברר שיש לה חסימה גדולה בעורק התרדמה הראשי שהגיעה עד לחלק הימני של המוח" גם החולה הרביעית עברה צנתור מוח דחוף שאחריו היא התאוששה וחזרה לתפקוד קודם.

ד"ר חוראני מסכם, " הפכנו למרכז שבץ אזורי שנותן מענה לכל הצפון המזרחי, אנחנו בקשר הדוק עם כל בתי החולים באזור, ועם חברות האמבולנס, הודות לכך, המטופלים שעוברים שבץ מוחי ונזקקים לצנתור דחוף מגיעים אלינו במהירות. אין ספק שהטיפול המהיר שניתן על ידי הצוות הרב תחומי משמעו הצלת חיים".

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
מסע פנימי מחיים של הישרדות לחיים של בחירה
מה זה “חיים של הישרדות” ומהי “חיים של בחירה”חיים של...
פער של יותר מ־125 ש״ח: נטו חיסכון עם סל הקניות הזול ביותר גם בעפולה
סקר השוואת מחירים שערך מכון הסקרים רושינק בין רשתות השיווק...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן קיים סיור עבודה מקיף ביישובי הצפון: "מחויבים להסיר חסמים, לחזק את הרשויות ולהמשיך את תנופת השיקום והפיתוח"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, קיים סיור עבודה מקיף...
פתרונות משפטיים שמונעים סכסוכים מיותרים
מה זה "מניעת סכסוכים" בהקשר משפטי מניעת סכסוכים היא שימוש בכלים...
בסימן חיזוק הכלכלה והתעסוקה: נשיא המדינה ביקר במפעלים בצפון הארץ
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, א’ באב,...
צפון ודרום
רשות ניקוז ונחלים כינרת בראשות המנכ"ל צביקה סלוצקי, אירחה את הנהלת...
ילדי מעלות תרשיחא והסביבה חוגגים בפארק יומולדת הכי מיוחד בעיר
חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק...
כללית מרחיבה את שירותי הבריאות בשלומי: מרפאה חדשה נפתחה בשכונת יערית
כללית ממשיכה להרחיב את שירותי הבריאות בגליל המערבי עם פתיחת...
172 הצלחות ותקוות: בברכת נשיא המדינה נפתח טקס קבלת הדיפלומות במכללה הטכנולוגית נוף הגליל
טקס קבלת דיפלומות מרגש ומיוחד התקיים בהיכל התרבות ע"ש ברקוביץ...
שיקום נפשי הדרגתי וחזרה בטוחה לחיי היומיום
שיקום נפשי הדרגתי הוא תהליך מובנה שמטרתו להשיב לאדם תפקוד,...
דילוג לתוכן