בונים עתיד: קמפוס חדש במכללה האקדמית בראודה

בונים עתיד: קמפוס חדש במכללה האקדמית בראודה
קרדיט: באדיבות המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל

למרות המלחמה והמחסור בכוח אדם, ממשיכה הבנייה להקמת הקמפוס החדש של המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל

על אף המלחמה והשלכותיה על מצב ענף הבנייה הנוכחי והקושי הגדול בכוח האדם, בניית הקמפוס החדש של המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל מתקדמת, הקמת הבניין הראשון צפויה להסתיים כבר במהלך 2025.
השבוע נערך סיור של ועדת הבנייה של המכללה באתר הקמפוס העתידי. במהלך הסיור הוצג הבניין הראשון, המשתרע על שטח של 3,000 מ"ר, מתוך שני המבנים המתוכננים בשלב הראשון. בניין זה צפוי להיות מוכן לאכלוס בשנת הלימודים שתחל באוקטובר 2025, וישמש את המחלקה להנדסת ביוטכנולוגיה, מרכז ההעשרה לנוער שוחר מדע, ודיקנט הסטודנטים.
את פרויקט הבינוי מובילים מנכ"ל המכללה אחיאב גולן, מנהל מחלקת הבינוי, הרכש והלוגיסטיקה גרי סניידר, והאדריכל חיים קהת, במהלך הסיור הוצגה התוכנית המלאה ליו"ר הוועד המנהל ולוועדת הבנייה של המכללה, בראשות נשיאת המכללה, פרופ'/ח שרית סיון.
הבניין השני, המתוכנן להשתרע על שטח של מעל 5,000 מ"ר, יהיה הבית למחלקות הנדסת מכונות, הנדסה אזרחית ופיזיקה. בנוסף, הוא יכלול קפיטריה, כיתות לימוד ומעבדות רבות, כולל "מעבדת בטונים" ייחודית וראשונה מסוגה בארץ, המיועדת למחלקה להנדסה אזרחית.עלות הבנייה הכוללת מוערכת בכ-130 מיליון שקלים.
לדברי מנכ"ל המכללה, אחיאב גולן: "הקמת הקמפוס החדש ותשתיותיו יאפשרו למכללה להתרחב ולגדול במספר הסטודנטים, להעשיר את רמת ההוראה והמחקר, ולחזק את שיתוף הפעולה עם התעשייה, העיר כרמיאל והאזור."
הקמת הקמפוס החדש מהווה חלק מתוכנית אב אדריכלית שאושרה על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בכרמיאל. התוכנית כוללת הקמה של כ-10 מבנים על שטח של 95 דונם וכ-30 אלף מ"ר, בעלות כוללת המוערכת ביותר מ-400 מיליון שקלים. בשלב הבא מתוכנן מבנה נוסף, שישתרע על שטח של כ-10,000 מ"ר ובתקציב של כ-150 מיליון שקלים. מבנה זה ישמש כמבנה ההוראה העיקרי של המכללה וירכז את מרבית כיתות ואולמות הלימוד, לצד אגף שישמש להנהלה.

קרדיט: באדיבות המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל
קרדיט: באדיבות המכללה האקדמית להנדסה בראודה בכרמיאל
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
מסע פנימי מחיים של הישרדות לחיים של בחירה
מה זה “חיים של הישרדות” ומהי “חיים של בחירה”חיים של...
סיור מקצועי בפרויקטים לשיקום ופיתוח נחלי הצפון
צוות רשות ניקוז ונחלים כינרת, אירח את חברי האגף לניהול...
פער של יותר מ־125 ש״ח: נטו חיסכון עם סל הקניות הזול ביותר גם בעפולה
סקר השוואת מחירים שערך מכון הסקרים רושינק בין רשתות השיווק...
לילות קסומים תחת כיפת השמיים רשות הטבע והגנים מציגה: חוויות לילה מיוחדות בשמורות הטבע ובגנים הלאומיים ברחבי הארץ, עם שיאו של מופע הפרסאידים - מטר המטאורים המרהיב של הקיץ תצפיות כוכבים לכל המשפחה במוקדי פעילות, מצפון ועד דרום ראשון עד חמישי 09-14 באוגוסט 2026
מדי שנה בחודש אוגוסט מתקבצים המונים כדי לצפות בתופעת טבע...
יוצרים עם מוגבלות מהצפון מציגים את יצירותיהם בחנות מקוונת חדשה
אקימרקט, המיזם החברתי של עמותת אקים ישראל, מציע למכירה ברשת...
רשות הטבע והגנים בבשורה למטיילים: עשור אחרי שנהרס בשיטפון - השביל המעגלי המרהיב בשמורת הטבע נחל עיון נפתח מחדש
עבודות שיקום מורכבות של רשות הטבע והגנים החזירו לפעילות את...
הישג בינלאומי לאקדמית צפת: ד"ר בועז מילר מונה לעורך בכתב עת מדעי מוביל בעולם
ראש החוג למערכות מידע באקדמית צפת מונה ל-Associate Editor בכתב...
בשבועות האחרונים: כ-15 שוהים בלתי חוקיים נתפסו בשלומי - "לא מספיקים לעבוד יום אחד וכבר נתפסים"
על רקע המציאות הביטחונית המורכבת והאתגרים הביטחוניים עמם מתמודדת מדינת...
בטקס חגיגי נחנכה מרפאת עין שרה החדשה בקניון עופר
בהשתתפות רב העיר ישעיהו מייטליס, מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי...
מועצת שלומי העניקה מלגות ל-140 סטודנטים בהיקף של כ-1.5 מיליון ש"ח: "משקיעים בדור העתיד גם בימים של אתגר"
המועצה המקומית שלומי קיימה השבוע את טקס חלוקת מלגות העידוד...
דילוג לתוכן