חגיגה מוטורית עם אלפי מבקרים, מופעי דריפט מרהיבים ותוצאות מסעירות באליפות ישראל Drift Fest כרמיאל 2025

חגיגה מוטורית עם אלפי מבקרים, מופעי דריפט מרהיבים ותוצאות מסעירות באליפות ישראל Drift Fest כרמיאל 2025
מימין ניב סדובסקי, ז'ניה פשקוב, אלירן יפרח זוכי קטגורית סולו פרו צילום רונן טופלברג

סבב נוסף של אליפות ישראל בענף הדריפט הסתיים בהצלחה בסופ"ש האחרון עם קהל רב שהגיע לצפות בכ– 60 נהגים שהצפינו עם הרכבים לכרמיאל.

סבב נוסף של אליפות ישראל בדריפט הסתיים בסוף השבוע האחרון בכרמיאל, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון.

דריפט כרמיאל 2025 צילום רונן טופלברג

יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים (20–21.8) מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט ,עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט.

כבר ימים לפני האירוע אזלו כל הכרטיסים, והחניון של קניון חוצות כרמיאל הפך לזירה מוטורית צבעונית: מופעי אורות, מוזיקה חיה, תערוכת רכבי ספורט אקזוטיים, דוכני מזון ואטרקציות לכל המשפחה. דורון קאופמן (Motor Heads) ובועז קורפל העניקו הנחיה ופרשנות מקצועית שהפכו את החוויה לנגישה לכל הקהלים, לצד רגעים מיוחדים כמו ה־Drift Taxi – בו עלו צופים נבחרים, כולל שוטרת מהקהל, לסיבוב אדרנלין במסלול.

אווה איבנוב ואיתי שדה צילום רונן טופלברג

מהנהלת ההתאחדות לנהיגה ספורטיבית נמסר: “מעבר לאדרנלין על המסלול – Drift Fest הוא חגיגה של תרבות וקהילה. עצם קיומו בצפון הוא הוכחה לכך שהספורט המוטורי בישראל מתרחב ומונגש ליותר ויותר קהלים. ההצלחה האדירה של האירוע בכרמיאל היא צעד נוסף בדרך להפיכת הספורט המוטורי לענף מוביל בישראל. בהזדמנות זו, ברצוננו להודות לרשות לנהיגה הספורטיבית, למשרד התרבות והספורט ולראש עיריית כרמיאל מר משה קונינסקי על העזרה, התמיכה והסיוע."

נציגי עיריית כרמיאל, בהם סגן ראש העיר גיא מרציאנו וראש רשות הספורט אבי גיסברג, שיבחו את היוזמה והצהירו כי Drift Fest כרמיאל יהפוך למסורת שנתית.

זוכי קטגורית טנדם מימין אווה איבנוב, ניר שוקרון, ומוחמד עייד צילום רונן טופלברג

גורמים בהתאחדות לנהיגה ספורטיבית הדגישו כי מעבר לאדרנלין – מדובר בהזדמנות אמיתית להחזיר את הצפון למרכז המפה, גם בהיבט העסקי והתיירותי. ואכן, בתי הקפה והמסעדות באזור דיווחו על תנועה ערה, ואפילו בבתי המלון נרשמה עלייה בתפוסה במהלך סוף השבוע.

מי שבלטה באירוע היא המתחרה הצעירה ביותר בתחרות, אווה איבנוב, תושבת עפולה, רק בת 16 וכבר כובשת מסלולי דריפט באירופה. לראשונה התחרתה בדריפט כרמיאל אחרי שקטפה פרסים הבינלאומיים בעולם. כבר כילדה צעירה היא הפגינה שליטה וביטחון על ההגה, והרצון להתקדם הלאה היה טבעי. אווה הספיקה כבר להשתתף באליפויות קארטינג בצ'כיה וזכתה פעמיים באליפות ישראל.

דריפט כרמיאל 2025 צילום רונן טופלברג

מיכאל חן, מפיק האירוע: "האירוע בכרמיאל הוא חלק מהחזון הגדול שלנו להפיץ את תרבות המרוצים החוקיים ברחבי המדינה, במיוחד באזורים שטרם זכו לחוות אותם מקרוב. יש לנו תוכניות רבות להמשך פיתוח הענף, ואנו נרגשים כל פעם מחדש לראות את התגובות ואת ההתלהבות של הקהל".

התחרות עצמה סיפקה רגעי שיא מסעירים. להלן תוצאות הדריפט:

בקטגוריית סולו סטנדרט זכה ליעד ממן (ניסאן 370Z) במקום הראשון, רום טוויטו (ב.מ.וו E36) במקום השני ובר פרץ (ב.מ.וו M4) במקום השלישי.

בקטגוריית סולו פרו קטף את המקום הראשון ז’ניה פשקוב (ניסאן סילביה), אחריו אלירן יפרח (ב.מ.וו E92), ובמקום השלישי ניב סדובסקי (סובארו BRZ).

בקרבות הטנדם הדרמטיים של היום השני זכה ניר שוקרון (מאזדה מיאטה) במקום הראשון, מוחמד עייד (ב.מ.וו E46) במקום השני, ובמקום השלישי בלטה אווה איבנוב בת ה־16 מעפולה – המתחרה הצעירה ביותר באליפות, שכבר כובשת מסלולים באירופה.

אווה איבנוב נהגת מרוצי הדריפט צילום רונן טופלברג
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
ברשות ניקוז ונחלים כינרת ממליצים על טיול למאגר המים בוטמיה בגולן
ברשות ניקוז ונחלים כינרת ממליצים על טיול למאגר בוטמיה (על...
קליל וקבוצת קוסטיקה נפגשו השבוע במפעל החברה בפארק תעשיות בר-לב שבצפון, לטובת בחינת התאמות הנדסיות למערכות אלומיניום בפרויקטי מגורים ועירוב שימושים
נציגי מחלקת הפיתוח של קליל התארחו השבוע בקבוצת קוסטיקה למפגש...
מוכרחים להציל את ההשכלה הטכנולוגית
מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל , מרב ששון אמויאל מחזקת...
הצלחה לפסטיבל נחל צלמון - לציון שנה להשבת הזרימה האיתנה לנחל
משפחות עם ילדים וחובבי טבע מכל הארץ, חגגו את פסטיבל...
חוזרים לנקרות: אתר ראש הנקרה האהוב נפתח מחדש לקהל
הרכבל שופץ, הנקרות מרהיבות ביופיין, והנוף הפתוח של הגליל המערבי...
בונים את העתיד של קריית שמונה: קק”ל הניחה אבן פינה לבית למצוינות שיצמיח את דור העתיד של הצפון
לא רק שיקום, אלא השקעה בדור הבא: ועידת הנשיאים הבינלאומית...
צוות מד"א העניק טיפול רפואי לחתול מיצי ששאף עשן
בשעת לילה מאוחרת, התקבלה קריאה במוקד החירום 101 של מד"א...
"להיות עוגן ובית עבור הילדים" - מכללת אורנים פתחה את השנה השלישית של התואר המיועד למדריכי פנימיות
במכללת אורנים לחינוך שבקריית טבעון ציינו השבוע את פתיחת השנה...
חגיגות המסיק בגליל, בגולן ובעמקים נפתחות: חודש של חוויות תרבותיות תחת עצי הזית, קולינריה, אדמה ומסורת
פסטיבל ימי ענף הזית 2026 חוגג את שנתו ה-31 ומציין...
אגודת הסופרות והסופרים העבריים בערב ספרותי מרגש בעפולה לכבודו של המשורר נתן יונתן
"זה היה ערב חוויתי, ייחודי ועשיר באהבת הארץ, האדם, ערב...
דילוג לתוכן