
מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים כינרת צביקה סלוצקי ורם שדמון מנהל תחום מחוזי נגר ושימור קרקע במשרד החקלאות- ערכו סיור לד"ר דוד אסף, סמנכ"ל בכיר באגף ניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות.
במהלך הסיור הוצגו הפרויקטים האחרונים באזור עמק החולה ונהר הירדן, שבוצעו על ידי רשות ניקוז ונחלים כינרת בחודשי המלחמה.

הסיור אף כלל ביקור מרגש בביתו של החקלאי הוותיק, משה וינשטיין, ממשפחת מקימי המושבה מטולה, שבנו עומר וינשטיין ז"ל נהרג יחד עם ארבעה מעובדיו, מאש חיזבאללה במלחמת 'חרבות ברזל', בעת שעסקו בקטיף תפוחים במטע המשפחתי. וינשטיין פרש בפני המשתתפים את מצוקות חקלאי הגליל ובעיקר בישובים סמוכי הגבול, התשומות הגבוהות בענף החקלאות והדאגה כי לא יהיה דור המשך לחקלאות בפריפריה הרחוקה, במידה שהממשלה לא תסייע. וינשטיין שיבח את ד"ר אסף על סיוע משרד החקלאות בהורדת מחיר המים לחקלאות, ואישור לתוספת עובדים זרים לחקלאות עקב מצוקת כ"א בענף.
בסיור השתתפו עובדי משרד החקלאות ונציגי האגף ועובדי רשות ניקוז ונחלים כינרת, שאף זכו לתעודות הוקרה ומילים מרגשות מד"ר אסף וצוותו, כהערכה על העבודה שהתבצעה בתקופת המלחמה בצפון, לעיתים תחת אש, והשלמת המשימות.
ד"ר דוד אסף, סמנכ"ל בכיר באגף ניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות: "אני רוצה להודות לכל צוות רשות ניקוז ונחלים כנרת. באנו להוקיר תודה והערכה עמוקה לכל אחד ואחת מהעובדים בצורה אישית. בזמן שארצנו עמדה ועומדת בפני אתגרים מורכבים, עובדי הרשות בחרו להמשיך ולפעול ולשמור על הנחלים והתשתיות החיוניות, גם כשהמציאות הייתה לא פשוטה ברמה המקצועית והאישית. לא תמיד העבודה הזאת זוכה לזרקורים, אך היא חיונית לא פחות מכל משימה אחרת. האחריות שהעובדים לקחו על עצמם וההתמדה הן עדות לא רק למקצועיות שלהם, אלא גם לערכים שהם מביאים איתם יום יום לעבודה. לכן הגענו לומר תודה. תודה על המחויבות, על הדבקות במשימה, ועל העמידה האיתנה. אני מאחל לכולנו שקט ושלווה ושנמשיך יחד לשמור על הנחלים של ארצנו".

צביקה סלוצקי מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים כינרת אמר במפגש המרגש: "אני מברך על היוזמה, המפתיעה ומחממת הלב, של האגף לניהול משאבי סביבה במשרד החקלאות, להוקיר תודה ולהעריך את המסירות של עובדי האגף ועובדי הרשות כאחד, שהרי כולנו חזית אחת. לחשוב שרק לפני כחודשיים וחצי, הצפון הירוק עדיין בער מאש האויב, אחרי חודשים ארוכים שבהם המלחמה הפכה לשגרת חיים, עם רגעי אימה, תחושת מצור, פחד, צער והיגון על אסון ה-7 באוקטובר, על חללי המלחמה ששמותיהם 'הותרו לפרסום', הקורבנות המיותרים מאלפי טילים ללא כתובת, הלוויות האינסופיות שטלטלו את חיינו, העם הקרוע לשניים, והחטופים וההפגנות. אך בתוך כל אלה התגלתה חברה ישראלית חזקה, צפו סיפורי הגבורה, נולדו חברויות וקשרים אמיצים של שותפות גורל. גם אצלנו ברשות הכינרת התפתחה הערבות ההדדית. כולנו דאגנו- האחד לחברו. הערבות ההדדית באה לידי ביטוי גם כאשר אירחנו במבנה הרשות, משך חודשים ארוכים את עובדי המועצה המקומית מטולה ואגף ההנדסה של עיריית קריית שמונה.
אני מבקש להודות לעובדי משרד החקלאות, ובמיוחד לך דוד, על החברות, שיתוף הפעולה הרחב, ההערכה וההוקרה שאנו זוכים מכם, ובאמצעותכם מתחדדת אצלנו תחושת הערבות ההדדית ובעיקר, תקווה לחברה ולעתיד טובים יותר".
יו"ר רשות ניקוז ונחלים כינרת, מוטי דותן והמנכ"ל צביקה סלוצקי העניקו לד"ר דוד אסף, בשם רשות הכינרת, העתק תבליט שהתגלה בבית הכנסת העתיק ביהודייה בסוף שנות ה-70 בגולן, על התבליט – מנורה ומחתה (כלי להנחת קטורת), סמלים שהופיעו בבתי כנסת עתיקים נוספים שהתגלו בארץ, מתקופת המקרא.
