מרכזי הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ממשיכים לחזק את החוסן הקהילתי בגולן גם בחירום

מרכזי הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ממשיכים לחזק את החוסן הקהילתי בגולן גם בחירום

מרכזי הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ממשיכים לחזק את החוסן הקהילתי בפריפריה גם בחירום: בשל התפשטות נגיף קורונה מרכז הצעירים בגולן של המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל פועל מסביב לשעון למען הקהילה

סיוע לילדים עם צרכים מיוחדים, עידוד רכישת תוצרת מקומית, ייעוץ להורים ולוח שידורים מקוון לקהילה.

אלו רק חלק מפעילויות מרכז צעירים גולן בחירום

אריאל משעל, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל: "אני גאה בצעירים הנפלאים שיוצאים מגדרם בשעת חירום לעזור לקשישים ומגדירים מחדש מהי ערבות הדדית. המשרד פועל לאורך כל השנה לחיזוק הצעירים בפריפריה. הצעירים הם מנוע הצמיחה שמייצר קהילה חזקה ומנהיגות מקומית בשגרה ובמיוחד בחירום"

מרכזי הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ממשיכים לחזק את החוסן הקהילתי בפריפריה גם בחירום. בשל התפשטות נגיף קורונה מרכז הצעירים של המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל בגולן פועל מסביב לשעון למען הקהילה. סיוע לילדים עם צרכים מיוחדים, עידוד רכישת תוצרת מקומית, ייעוץ להורים ולוח שידורים מקוון לקהילה.

אלו רק חלק מפעילויות מרכז צעירים גולן בחירום. מרכזי הצעירים בחירום מהווים את חוד החנית בהובלת חוסן חברתי לתושבים החל מארגון מערך מתנדבים צעירים לחלוקת מזון ותרופות לאוכלוסיות מוחלשות, תכלול עבודה מול ארגונים ועמותות ועד העברת מידע, העלאת מודעות והעלאת מורל ביישוב. בין הפעילויות הבולטות: סיוע לילדים עם צרכים מיוחדים בגולן, ייעוץ לנשים לאחר לידה בגליל התחתון, קו חם להורים בנהריה, דו קיום של ערבות הדדית בעכו, דאגה גם לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים בדימונה, קשר רציף עם נוער בסיכון וציון ימי הולדת לקשישים בירוחם, שיחות טלפון אישיות ודאגה לכל קשיש בשדרות, הקמת מוקד מרכזי לקהילה במצפה רמון וגם, חלוקת קלמנטינות לקשישים ולמבודדים בעמק הירדן במטרה לעודד את התושבים שנשארו בבתים.

במרכז צעירים גולן מקיימים מפגשים בבתי ילדים עם צרכים מיוחדים כחלק מהמענה להורים שזקוקים לסיוע במיוחד בעת הזו, במקביל מעודדים רכישת תוצרת מעסקים מקומיים וגם מעבירים בפייסבוק לוח שידורים מסודר עם תוכן של מומחים בתחום היצירה, ייעוץ להורים וילדים, אילוף כלבים, התמודדות עם פחדים, טיפים מתזונאית על אוכל בריא ועוד. טל צרפתי, מנהלת מרכז צעירים גולן, סיפרה כי "הסטודנטים של מרכז הצעירים מקיימים מפגשים בבתי ילדים עם צרכים מיוחדים כחלק מהמענה להורים שזקוקים לסיוע בעיקר בעת הזו. כידוע, גם מסגרות החינוך המיוחד סגורות בעת הזו ופעילותם של הסטודנטים מתקבלת באהבה ובהערכה גדולה בקהילה. בנוסף, אנו מעודדים בעלי עסקים להעלות סרטונים בקהילת עסקים צעירים, ולקרוא לתושבים להזמין מהם את המוצרים. בימים אלה אנו משתפים את הקהילה במיזמים שונים ובעצם הפניה שלנו, אליהם ליצור סרטונים או להעלות שידורי פייסבוק לייב, אנו מעשירים ומרחיבים את תחומי הידע של קהילת הגולן באמצעות כוח וידע מקומי. התגובות מחממות את הלב וישר כוח לעוסקים במלאכה".

אריאל משעל, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל:" אני גאה בצעירים הנפלאים שיוצאים מגדרם בשעת חירום לעזור לקשישים ומגדירים מחדש מהי ערבות הדדית. המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל רואה בצעירים את הגורם המניע ליצירת קהילה חזקה בעלת חוסן חברתי, המוביל לחוסן לאומי. הצעירים הם מנוע הצמיחה שמייצר קהילה חזקה ומנהיגות מקומית בשגרה ובמיוחד בחירום. המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל רואה בצעירים את הגורם המניע ליצירת קהילה חזקה בעלת חוסן חברתי, המוביל לחוסן לאומי. בתקופה זו מרכזי הצעירים ממשיכים לעבוד במתכונת חירום באמצעות ניהול משאבי קהילה  בעת חירום לצד פעילויות פנאי והתנדבות בקהילה למען האוכלוסייה המבוגרת וסיוע בהסברה. כמו כן, ניהול תכנים מקוונים למען הורים צעירים, הופעות, סדנאות, קורסים והרצאות כדי שלא יהיה צורך לצאת מהבית. משעל הוסיף :"מכיוון שחיזוק החברה הצעירה בפריפריה הוא יעד, המשרד הקים למעלה מ – 60 מרכזי צעירים שבחירום מהווים כוח עזר משמעותי בקהילה."

מרכזי הצעירים הפרוסים ברשויות המקומיות בנגב בגליל ובפריפריה החברתית מהווים בשגרה, עוגן מרכזי בחיי הצעירים והמשפחות הצעירות ומעניקים שירותים רבים ללא עלות כגון אירועי תרבות מגוונים, הרצאה נודדת, הכוונה תעסוקתית, קורסי העשרה, קורסי הכנה ללידה ופעילויות נוספות בתחום חיי הקהילה והפנאי. רק בשנה האחרונה למעלה מ 400 אלף צעירים לקחו חלק בפעילויות מרכזי הצעירים הפרוסים ברחבי הארץ.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
"והיה כעץ שתול על פלגי מים" (תהילים א' ג) רשות ניקוז ונחלים כינרת סיימה בהצלחה פיילוט ראשוני לתוכנית לימודית חדשנית בנושא בתי גידול לחים בשיתוף החווה לחינוך חקלאי גולן ורשות הטבע והגנים
עקב המלחמה בגבול הצפון, הועתק הפיילוט שתוכנן במקור בקריית שמונה...
נבחרת המצטיינים של עפולה
עיריית עפולה קיימה טקס חגיגי במסגרתו חלקה כבוד ותעודות הוקרה...
עפולה: הונחה אבן הפינה להקמת היכל "ארנה"
בטקס שבו השתתפו ראשי רשויות מהאזור, אנשי עסקים ואנשי ספורט,...
יום הפראמדיק הלאומי: הכנרית הדרוזית שמצילה חיים כפראמדיקית במד"א
"אני מקבלת המון אהבה ותמיכה מהסביבה שלי במיוחד כשרואים אותי...
מהתאונה שכמעט עלתה לו בחייו ליום של תקווה עבור הילדים: יותר מ-200 מתנדבים התגייסו למהפך ענק ב'כפר הילדים אס או אס' במגדל העמק
שש שנים לאחר שנפצע באורח אנוש בתאונה קשה והוגדר כמי...
האקדמית צפת מצדיעה לסטודנטים משרתי המילואים
האקדמית צפת קיימה השבוע אירוע הוקרה מיוחד לסטודנטים המשרתים במילואים,...
'פסטיבל בין הכרמים' במרום הגליל – חוגג 20 שנה
המועצה האזורית מרום הגליל מציגה: הפסטיבל האהוב של הצפון במופעי...
בית חדש לחדשנות הפארמצבטית האקסלרטור "יודעים פרמסוטיקלס", שבראשו חתן פרס ישראל פרופ' מוסא יודעים, חנך את משרדו החדש ביקנעם
האקסלרטור "יודעים פרמסוטיקלס" השיקו את המשרדים החדשים ביקנעם. באירוע החגיגי...
דו"ח מבקר המדינה: נהריה, קריית שמונה ומגדל העמק
מבקר המדינה: תשתיות הניקוז בנהרייה עדיין לא ערוכות לשיטפונות. בספטמבר האחרון...
דוגמה ומופת למצוינות ערכית, עשייה חברתית משמעותית, ומחויבות אמיתית לחברה הישראלית: התלמיד איתן הצבי מקריית החינוך אורט יהודה בעפולה נבחר לאחד ממאה כוכבי אורט ברמה הארצית
המחנכת, ד"ר רינה בן סבו ומנהל קריית החינוך אורט יהודה...
דילוג לתוכן