עבודות שיפוץ נרחבות במקלטים הציבוריים במגדל העמק: מוכנות שיא לשעת חירום

עבודות שיפוץ נרחבות במקלטים הציבוריים במגדל העמק: מוכנות שיא לשעת חירום
קרדיט תמונה: דוברות עיריית מגדל העמק

בעיצומה של ההפוגה בלחימה, עיריית מגדל העמק משדרגת את המקלטים הציבוריים כדי להבטיח מוכנות מלאה לשעת חירום – הדגש על בטיחות, נגישות ויכולת שהייה ממושכת עבור כלל התושבים.

ההפוגה הנוכחית בלחימה, על אף אי-הוודאות הנלווית לה, מהווה חלון הזדמנויות קריטי עבור עיריית מגדל העמק להמשיך ולחזק את חוסנה ומוכנותה לשעת חירום.
בהנחיית ראש העיר, יקי בן חיים, העירייה פועלת במלוא המרץ לשיפוץ, שדרוג והכנה של המקלטים הציבוריים ברחבי העיר. המטרה ברורה: להבטיח שכל מקלט יהיה בטוח, נגיש ומוכן לאכלס את התושבים ברגע האמת.
הצוותים נמצאים בימים אלה בשטח, מבצעים עבודות מקיפות במגוון מקלטים. במוקד העבודה כעת עומדים מקלט ציבורי 63 ומקלט ציבורי 33, אך הפעילות מתרחבת בהדרגה למקלטים נוספים.
העבודות אינן מסתכמות ב"קוסמטיקה" בלבד, מדובר בטיפול יסודי הכולל שיפור תשתיות קריטיות כמו מערכות חשמל, אינסטלציה ואוורור, צביעה וחידוש של חללי המקלט כדי להפכם למקומות נעימים ומזמינים יותר, ניקיון יסודי ועמוק וכו'. המטרה היא להבטיח שבזמן אמת, המקלטים יהיו לא רק מקום בטוח, אלא גם סביבה מתפקדת המסוגלת לתמוך בשהות ממושכת יחסית.
ראש העיר, יקי בן חיים, הדגיש את חשיבות הפרויקט: "הפסקת האש הנוכחית היא הזדמנות שלא נחמיץ. אנו מנצלים כל רגע כדי להשלים ולשדרג את המקלטים הציבוריים שלנו. בטיחותם וביטחונם של תושבי מגדל העמק עומדים בראש סדר העדיפויות שלי ושל העירייה כולה. אנחנו פועלים ללא לאות כדי להבטיח שכל מקלט יהיה ערוך ומוכן לכל תרחיש, ויהווה מחסה בטוח וראוי עבור משפחותינו, ילדינו והאזרחים הוותיקים שלנו. עיריית מגדל העמק תמשיך להשקיע את כל המשאבים הנדרשים כדי לחזק את החוסן העירוני ולהבטיח את הביטחון של תושביה."
העירייה מדגישה כי פרויקט שיפוץ המקלטים הוא פרויקט מתמשך ודינמי. לאחר סיום העבודות במקלטים הנוכחיים, יתחילו עבודות במקלטים נוספים, תוך התחשבות בסדר עדיפויות שנקבע על בסיס מצב המקלטים וצרכי האוכלוסייה הסמוכה אליהם. המטרה ארוכת הטווח היא להביא את כלל המקלטים הציבוריים בעיר למצב אופטימלי של מוכנות, תחזוקה וציוד, כדי שישמשו כעוגן ביטחוני עבור הקהילה בשעות משבר.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
יום הפראמדיק הלאומי: הכנרית הדרוזית שמצילה חיים כפראמדיקית במד"א
"אני מקבלת המון אהבה ותמיכה מהסביבה שלי במיוחד כשרואים אותי...
מגדל העמק נבחרה לתכנית הדגל של משרד האנרגיה
העירייה תזכה לליווי מקצועי לקידום אנרגיה מקיימת, חיסכון בהוצאות החשמל...
פארק הזיתים החדש בנוף העמק
מגרש כדורסל חדיש, מסלול פאמפטרק, גינת יום הולדת ומיני אמפיתיאטרון:...
אשכול רשויות גליל מערבי והטכניון מקדמים מהלך אזורי להקמת קמפוסי STEM ומרחבי מצוינות
המהלך יחבר בין 20 רשויות האשכול, מערכת החינוך, האקדמיה, התעשייה...
מהתאונה שכמעט עלתה לו בחייו ליום של תקווה עבור הילדים: יותר מ-200 מתנדבים התגייסו למהפך ענק ב'כפר הילדים אס או אס' במגדל העמק
שש שנים לאחר שנפצע באורח אנוש בתאונה קשה והוגדר כמי...
משרד הבינוי והשיכון: בשורה לצפון: תוקף סופי לתוכנית המתאר של כרמיאל עם 38,500 דירות ו-124 אלף תושבים
תוכנית המתאר הכוללנית של כרמיאל (תכנית מס' 208-0773416), שקודמה על...
האקדמית צפת מצדיעה לסטודנטים משרתי המילואים
האקדמית צפת קיימה השבוע אירוע הוקרה מיוחד לסטודנטים המשרתים במילואים,...
'פסטיבל בין הכרמים' במרום הגליל – חוגג 20 שנה
המועצה האזורית מרום הגליל מציגה: הפסטיבל האהוב של הצפון במופעי...
ד"ר עליזה בלוך השתתפה בשבוע הספר בקריית שמונה והציגה את ספרה "להחזיק את הגשר הזה" - הספר היחיד שנכתב על קריית שמונה בתקופת המלחמה
"אנשי החינוך רואים שהגשר שמחזיק את החברה הישראלית רועד, אך...
דו"ח מבקר המדינה: נהריה, קריית שמונה ומגדל העמק
מבקר המדינה: תשתיות הניקוז בנהרייה עדיין לא ערוכות לשיטפונות. בספטמבר האחרון...
דילוג לתוכן