במשך למעלה מתשע שנים פעל צחי וייס במסירות נפש להעצמת הזהות היהודית בעיר נוף הגליל מתוך שליחות ואמונה כי הגעת משפחות צעירות , ציוניות , דתיות ולאומיות תשמור על הרוח של העיר נוף הגליל אשר נבנתה על פי חזונו של דוד בן גוריון .
לאחר ניהול מסור של הגרעין התורני, תנופה בהתיישבות היהודית והובלת פרויקטים ערכיים למען העיר ותושביה , נפרד צחי מהתפקיד הרשמי , ברם, ללא ספק ימשיך לפעול למימוש חזונו .
צחי וייס נבחר לכהן כמנהל ישיבת ההסדר בנוף הגליל , ישיבת ההסדר בראשותו של ראש הישיבה, הרב דני סגליס , היא מגדלור של תורה, ערכים יהודיים, שילוב של ספרא וסיפא המקרינה על העמק והגליל כולו.
צחי וייס מחליף בתפקיד מאתגר וחשוב זה את אודי קליין , אשר פעל במסירות נפש במשך כעשור וחצי לביסוסה ופיתוחה של ישיבת ההסדר.
אל מול המוטו של ישיבת ההסדר בנוף הגליל אותו קבע ראש הישיבה: "האמת והשלום אהבו", יודעים מכריו של צחי וייס לספר על המוטו שלאורו נעים חיו , " והצנע לכת עם ה' אלוקיך ".ענווה, צניעות לצד עשייה ברוכה, משמעותית , הובלת תהליכים .
מה סמלי הדבר שדווקא בערב חג מתן תורה , נכנס ,באופן רשמי, צחי וייס לתפקיד מנהל הישיבה. בהצלחה.