צילום אריאל צור

עונת קטיף מוצלחת לאשכוליות האדומות, כאשר היבולים הראשונים נפתחו בפרדסי היישובים באזור צפון-מזרח הכינרת ודרום הגולן, בהם עין-גב, אניעם, גבעת יואב, רמות ומעלה גמלא.

עידו נווה, מנהל הפרדס בעין-גב: "בפרדס האשכוליות האדומות בעין-גב, המשתרע על 275 דונם, קטפנו העונה כ-2,268 טון של פרי איכותי ועסיסי, מהזן 'ריו-רד', הרווח באזורי הגידול החמים יותר בארץ, כמו האזור שלנו, בשל עמידותו לטמפרטורות גבוהות".

העונה הארצית צפויה להימשך עד לחודש אפריל ולהניב כ-100 אלף טון פרי, כאשר בישראל נטועים כ-16 אלף דונם של שטחי גידול, ושני הזנים המרכזיים הם זן ה'סטאר-רובי' (כ-60% מהיבול) ו-זן ה'ריו-רד' (כ-40% מהיבול).

האשכולית האדומה בריאה מאוד! היא מכילה 42 קלוריות בלבד, ועשירה במגוון ויטמינים ומינרלים, כמו גם בפיגמנט הליקופן, בעל יכולת לחזק תאים וללכוד את הרדיקלים החופשיים ולעודד פעולת נוגדי חמצון נוספים. עוד מכיל הפרי, חומרים אנטי-חיידקים, אנטי-ויראליים, אנטי-פטרייתיים, אנטי-אלרגנים ואנטי-דלקתיים. בקליפה מצוי נרינג'נין התורם לייצוב רמות הסוכר והכולסטרול הרע, להגנה על כלי הדם והלב, ולניקוי וחיטוי הכבד ורעלים נוספים בגוף. בחצי אשכולית אדומה טרייה, ישנה 70% מכמות ויטמין סי המומלץ לצריכה לאדם מבוגר. לכן מומלץ לצרוך בחורף אשכולית אדומה טרייה ביום או לפחות כוס מיץ טרי.

צילום אריאל צור

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here