קרדיט עוז אוחיון

המסעדה האיקונית על חומות העיר העתיקה מציגה חוויה קולינרית ים-תיכונית מחודשת,  שילוב של חומרי גלם מקומיים, מנות עונתיות, שיפוץ מרהיב ונוף שנחשב ליפה בישראל

מסעדת דוניאנא, מהפנינות הקולינריות של הצפון, חוגגת שני עשורים של מצוינות קולינרית ומשיקה תפריט חדש ועונתי באווירה הכי עכואית שיש, ים כחול, שמים זהובים בשעת שקיעה ונוף פנורמי של מפרץ חיפה, הנמל העתיק של עכו וחומות העיר העתיקה. לצד שקיעות חלומיות, המקום מציע חוויה מדויקת של אוכל נהנתני, קוקטיילים מרעננים ואירוח מוקפד.
בימים אלו השלימה דוניאנא שיפוץ וחידוש רחב היקף, ששימר את הרוח המקורית של המקום אך העניק לו מראה עדכני, אלגנטי ומואר עם טרסה מרהיבה הצופה אל הים, אולי הנוף היפה ביותר בארץ.

השף סאהר סולימאן יצר תפריט חדש שמחבר בין המטבח המזרח-תיכוני הקלאסי לבין נגיעות עכשוויות ממטבחים אהובים נוספים, תוך שימוש בחומרי גלם טריים ומקומיים.

המנות החדשות בתפריט, פלטת מאפים לבנטיניים הכוללת 2 קובה בשר, 2 סמבוסק גבינה וזעתר, 2 פטאייר תרד, 2 כדורי גבינה וזיתים (68 ₪) ; שווארמה דגים פילה דג מטוגן, טחינה, סומק, בצל ועמבה (68 ₪) ; סביצ'ה דג עם לבנה, לימון, שמן בזיליקום, פלפל חריף וצנובר (62 ₪) ; קלמארי צרוב על מצע של לבנה עשבי תיבול, שמן זית, חריף (67 ₪) ; שישברק טבעוני כיסוני בצק במילוי גבינה טבעונית וזעתר ברוטב עגבניות (102 ₪) ; טליאטה נתחי פילה עגל בשמן זית ורוזמרין על מצע עלי רוקט (178 ₪) ;  מנסף פירות ים לקט פירות ים על מצע של אורז צהוב ועוד..

בתפריט העיקריות מככבים דגים ופירות ים טריים מהים התיכון, מדניס ועד לוקוס וברבוניה לצד מנות בשר מובחרות מקצביית דבאח. מנת הדגל הבלתי מעורערת: קדירת פירות ים מבעבעת עם שרימפס וקלמרי, ברוטב שום-לימון עשיר המוגש בקדרת ברזל יצוקה. כל אלו משתלבים מצוין עם מבחר יינות מרשים וקוקטיילים מהבר.

השף סאהר סולימאן מספר: "התפריט החדש של דוניאנא נולד מהאהבה שלנו לעכו, לים ולחומרי הגלם המקומיים. אנחנו מביאים את כל הטעמים של המזרח התיכון עם פרשנות עכשווית, יוקרתית ועם המון לב. המטרה שלי היא שכל אורח יחווה את הקסם של העיר דרך הצלחת שלו, ושכל ביס יספר סיפור של ים, מסורת ורעננות. אחרי שני עשורים, זה הזמן לחדש, לרגש ולתת למקום עם הנוף הכי יפה בארץ את הכבוד שמגיע לו."

דוניאנא (דֻנְיַאנַא — "עולמנו" בערבית) הוקמה לפני 2 עשורים במיקום הפנומנלי בראש החומה הדרומית של העיר העתיקה.

הנוף עוצר נשימה, האווירה מרגשת, והמטבח – חגיגה ים-תיכונית אמיתית המשלבת דגים ופירות ים טריים, בשרים מובחרים, סלטים צבעוניים, יינות, קוקטיילים ועוד.

צוות המלצרים הוותיק והמסור, שחלקו עובד במקום כבר שני עשורים, מעניק שירות מקצועי ואישי לכל אורח. יחד עם התפריט החדש והשיפוץ המרענן, דוניאנא נכנסת לעשור השלישי שלה כשהיא במיטבה – מרגשת, יפה וטעימה מתמיד.

דוניאנא

כתובת: סאלח אל בצרי, עכו

טלפון: 04-991-0001

ימים ושעות פתיחה: ראשון עד שבת – 12:00-00:00

פייסבוק ואינסטגרם: דוניאנא Doniana

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here