צילום: ענבל אוזן.

מרכז יסודות של עמותת מרכז מעשה יוצא במיזם משותף ביחד עם אגף עתודות א' במשרד החינוך, קרן רש"י וקרן גנדיר שמטרתו לאתר, למיין, להכשיר וללוות צעירים מצוינים מכלל החברה הישראלית, בדגש על הפריפריה החברתית גיאוגרפית, לצורך שילובם בשירות הציבורי בכלל ובמערכת החינוך בפרט.

מרכז יסודות הוא מהארגונים היחידים בישראל הפונים ומציעים את השירות הציבורי כאפיק עשייה פוטנציאלי עבור צעירים וצעירות מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית. בעזרת הכשרה ייעודית, מצליחים במרכז יסודות, בזמן קצר, לתת כלים, מיומנויות ותפיסה ערכית, איתם יכולים הצעירים להשתלב בתפקידים משמעותיים בזירות ההשפעה הציבוריות. כמו כן, דואגים במרכז יסודות לליווי אישי ומקצועי של הבוגרים על מנת לסייע להם להשתלב בתפקידים שונים בשירות הציבורי.

ואכן, במבחן התוצאה, בוגרות ובוגרי יסודות משתלבים במערכות הציבוריות ומתבלטים בזכות המיומנויות שרכשו בתוכניות ההכשרה בהן השתתפו. מסיימי ההכשרות של יסודות מרכיבים רשת של סוכני שינוי בשירות הציבורי הפועלים להגברת האמון של האזרחים במדינה במוסדותיה, ולחיזוק חוסנה של החברה הישראלית.

מנכ"ל עמותת מרכז מעשה דני ולעל: "תוכנית יסודות הצליחה עד היום לשלב צעירים רבים מאוכלוסיות מגוונות ומהפריפריה בתפקידים משמעותיים בשירות הציבורי. אני בטוח כי שילוב בוגרי יסודות גם בעתודות במערכת החינוך, יתרמו לשיפור השירות הציבורי ויסייעו במשיכת אנשים איכותיים לתפקידי מפתח במערכת החינוך וגם לשירות הציבורי כולו".

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here