קרדיט גיא לומר

תלמידים מבתי הספר בטבריה ובית שאן השתתפו בשבוע שעבר בסמינר יזמות וטכנולוגיה של תכנית K-ECO – יוזמה חינוכית של מרכז החדשנות כנרת בקרן קימת לישראל. ביום השני של הסמינר לקחו חלק בסדנה מעשית בקמפוס הטכניון, שם למדו כיצד רעיון הופך למוצר – מהשלב הרעיוני ועד לבנייה בפועל.

קרדיט גיא לומר

במהלך הסדנה "מקונספט ללייזר", התלמידים תכננו ויצרו מודלים מקוריים תוך שימוש בטכנולוגיית חיתוך בלייזר. הקבוצות עברו תהליך של עיצוב, פתרון בעיות וחשיבה יצירתית, ולסיום הציגו את המוצרים שיצרו – תוצרים ששילבו עולמות של קיימות, חדשנות ושימוש בטכנולוגיה מתקדמת.

הסדנה היא חלק מתכנית לימודית רחבה שמעודדת חשיבה טכנולוגית וסביבתית בקרב בני נוער בפריפריה, ומקנה להם כלים מעשיים לעולמות היזמות והעשייה החברתית. התוכנית כוללת סיורים, מפגשים עם אנשי תעשייה וסדנאות בנושאי קיימות, חדשנות וחיבור לקהילה ונועדה לחשוף צעירים בפריפריה הצפונית לעולמות של יזמות, קיימות וטכנולוגיה, ולחזק בקרבם תחושת מסוגלות ויכולת להשפיע.

קרדיט גיא לומר

שר שלום ג׳רבי, מנהל החטיבה לחינוך וקהילה בקק״ל: "K-ECO מעניקה לצעירים הזדמנות ממשית להיחשף לעולמות חדשניים של טכנולוגיה, יזמות וסביבה. הם לא רק לומדים – הם מתנסים, יוצרים וחווים כיצד רעיונות יכולים להפוך למציאות שמשפיעה לטובה על העולם. קק"ל גאה להיות שותפה לתכנית שמפתחת את דור העתיד."

מיטל סודרי עדן, מנהלת חטיבת החינוך במרכז חדשנות כנרת: "המטרה שלנו היא ליצור את הדור הבא של היזמים – צעירים מהפריפריה שמקבלים הזדמנות אמיתית לחלום ולהשפיע. יחד עם קק"ל, אנחנו לא רק פותחים להם דלת, אלא בונים עבורם עתיד חדש."

קרדיט גיא לומר

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here