יש משהו קסום בלהתעורר בגליל העליון. האוויר הצח, ההרים שמסביב, והאדמה שמחברת כל פרט בכל רגע – כל אלה מרכיבים חוויה אחרת…
מלון גליליון ומלון כפר גלעדי חברו יחד לחבילה המשלבת חופשה עם טעמים, נופים, סיורים, יקבים, וקולינריה של הגליל העליון: דרך היין.
מדובר בחבילה ייחודית המציעה בנוסף ללינה, חוויה המחברת את האורחים לסיפורים ולהיסטוריה של האזור.

כבר בהתחלה, מרגע שבו מגיעים למלונות הייחודיים גליליון וכפר גלעדי, צופים לנופים עוצרי נשימה של עמק החולה. את האורחים מקבלים בקבלת פנים חמה וטעימה: כוס יין גלילי משובח. היין, כמו האזור שבו הוא נוצר, הוא תוצר של אהבה לעבודה קשה, של טבע וחקלאות, של דורות של אנשי אדמה שבחרו לעבוד עם הטרואר המקומי וליצור משהו שיבטא את המקום הזה. תוך כדי טעימה, מתמקמים בחדרים המפנקים של המלון, משאירים את כל היום מאחור ומתמסרים לאווירה של המקום.
בערב, כאשר השמש מתחילה לשקוע וצבעי השמיים משתנים, ניתן לצאת לטעימות יין בבית היין של המלון. התשוקה שבכל בקבוק מתמזגת עם השלווה של השעה, והשקיעה היפה יוצרת את התפאורה המושלמת להיכנס לעולם היין הגלילי. כאן, בבית היין, כל טעימה היא סיפור, כל לגימה חושפת את סודות הטרואר, את האדמה, את החקלאות ואת האנשים שמאחורי כל בקבוק.
לאחר לילה של מנוחה ותחושת חיבור עמוקה לאזור, תתעוררו בבוקר לארוחת בוקר גלילית עשירה. מטעמים מקומיים שמביאים את טעמי הגליל הישר לצלחת – גבינות פריזאיות, זיתים, לחמים טריים ודגים מלוחים. כל ביס הוא לא רק תחושת רוגע, אלא גם חיבור לסיפור של הגליל – חקלאות מקומית, אצבעות אוהבות שמכינות כל מנה.

כמו כן המלונות מציעים סיורים בנופים המרהיבים של הכרמים שמסביב: יקב רקנאטי הממוקם בדלתון – יקב שביסס את שמו כאחד היקבים המובילים בישראל ובעולם. בשנת 2000 הוקם היקב על ידי לני רקנאטי ואורי שקד, והוא מבטא את הטרואר הייחודי של הגליל העליון. היינות של רקנאטי, כמו קריניאן פרא ומראווי, מספרים את סיפור הכרמים שנשתלו בבסיס הר מירון – אדמה עשירה, חקלאות מסורתית, וידע יינני מתקדם. במהלך הסיור, ניתן לטייל בכרמים, לגלות את סודות הגידול,
לחוות את כל תהליך היין – מהבציר ועד הבקבוק – ולטעום יינות המבטאים את החיבור המיוחד בין האדמה והאנשים.
יקב לוריא הממוקם למרגלות הר מירון – חוויה ייחודית בכרמים שמורכבים משלושה סוגי אדמה. כאן פוגשים יין שמחבר את האדמה המקומית עם חידושים טכנולוגיים. היינות של לוריא, כמו מרסלאן וסוביניון בלאן, משקפים את האופי הים-תיכוני של הגליל העליון – כל בקבוק מייצג את שילוב המסורת המקומית עם חדשנות טכנולוגית. כאן, נחשפים לסיפור של יקב קטן אך מלא בתשוקה ויכולת ליצור יינות בוטיק שמשדרים את איכות המקום. טעימות היין תספקנה תמונה שלמה על כל מה שקורה מאחורי כל בקבוק.

חבילת "דרך היין" במלון גליליון ומלון כפר גלעדי היא הרבה יותר מסתם סיור – זו הזדמנות להתחבר לעמקי היין, להכיר את המורשת המקומית ולחוות את ההתחדשות של הגליל העליון. כל רגע, כל טעם, כל נוף – הם סיפור של געגוע, של עבודה קשה, של אנשים שמבינים את משמעותה של האדמה, היין והחיים.
מחיר "חבילת יין" במלון גליליון: החל מ 1335 ₪ לזוג כולל מע"מ.
מחיר "חבילת יין" במלון כפר גלעדי: החל מ 1225 לזוג כולל מע"מ.
תקף באמצע השבוע ימים שבת עד רביעי בלבד. לא כולל יולי אוגוסט וחגים. ע”ב מקום פנוי. טל”ח.
רקע על מלון גליליון:
מלון הבוטיק גליליון ממוקם בעמק החולה, ומציע 120 חדרים וסוויטות. במלון מסעדה המציע תפריט עשיר בהשראת המטבח המקומי, כמו כן במלון בר יין המציע יינות של יקבים מקומיים, ספא הכולל כ – 10 חדרי טיפולים ייחודיים, סאונה יבשה/ רטובה ובריכת שחייה חיצונית.
כמו כן ,מלון גליליון מתמחה באירוח כנסים עסקיים וקהילתיים, ומציע מגוון פתרונות מותאמים לחברות/ מוסדות ועסקים. למלון מתקנים ואולמות חדשניים, המכילים עד 600 משתתפים, אולמות בוטיק בגדלים שונים, חדרי ישיבות עם ציוד ומערכות מולטימדיה מהמתקדמות ביותר, כל זאת לצד שירות מקצועי ,המאפשרים קיום כנסים גדולים ועד ימי עיון, הרצאות, השקות, אירועים, סדנאות ועוד.
במהלך תקופת המלחמה, מלון גליליון ניצל את הזמן שהיה סגור כדי לערוך שיפוץ ושדרוג מקיף בכל מתקניו, בהשקעה הנאמדת בכ – 5 מיליון ש"ח.
רקע על מלון כפר גלעדי:
מלון כפר גלעדי, השוכן בקיבוץ כפר גלעדי, פותח שוב את שעריו בתחילת מרץ לאחר שעבר שיפוץ מקיף, שדרוג ומיתוג מחדש, בהשקעה הנאמדת בכ- 3 מיליון ₪.
המלון מציע 158 חדרים וסוויטות ששופצו, שודרגו ועוצבו מחדש, כולל החלפת ריהוט. החדרים המחודשים מותאמים לזוגות ולמשפחות. השיפוץ כולל עיצוב מחדש של הלובי שבמרכזו קמין, פינות ישיבה, בר משקאות מעוצב המגיש יינות גליליים, קוקטיילים ואלכוהול.
בפתיחה המחודשת 2 הבריכות במלון שודרגו ועוצבו מחדש: המקורה והחיצונית. חדר האוכל במלון משלב קולינריה משובחת וחוויה קיבוצית חדשה ומציע תפריטי שף גליליים ומנות עשירות המתחלפות על פי עונות השנה, ממיטב התוצרת הגלילית ומטעי הקיבוץ. זאת לצד בר המלון והמסעדה החלבית הממוקמים בלובי ומשלימים את החוויה הקולינרית הגלילית.
התפישה הקולינרית החדשה של מלון כפר גלעדי היא חלק ממודל תיירות בת קיימא עליו מתבססת תפישת התיירות החדשה של קיבוץ כפר גלעדי והמלון כחלק בלתי נפרד ממנו.
במבנה המרכזי של המלון שודרג מרכז כנסים מחודש ומשוכלל הכולל מספר אולמות מרווחים לכנסים ואירועים בסגנונות שונים עד 450 משתתפים. במקום מטבח המציע מגוון אפשרויות לכיבוד וארוחות מיוחדות עם שף המלון והצוות המקצועי המתמחה בהפקות אירועים וכנסים. כמו כן המלון שדרג את הגינות, המרחבים והשטחים הציבוריים.