צוות המטעים בעין גב העומד לפני סיום קטיף הליצ'י, החל בשתילה של מאות עצי ליצ'י מזן 'הונג-לונג', זן חדש יחסית, מקורו בווייטנאם, שנכנס לגידול מסחרי במטעי הארץ בשנים האחרונות, בעל יבול גבוה, פרי גדול, איכותי, מתוק, קליפה ורדרדה ויפה, שאינה נוטה לחום כמו שאר הזנים ולכן יותר אטרקטיבי לצרכנים מאשר הזנים המסורתיים. בזן זה גם יותר 'בשר' בפרי.
כיום משתרעים שטחי מטעי הליצ'י בעין גב לכ-30 דונם, מיקום אידיאלי לגידול הפרי הטרופי, אשר לטיפוחו דרושות טמפרטורות גבוהות, לחות מרובה ואדמה מועשרת.

במטעי עין גב מרוצים מהכמות והאיכות הגבוהה של הליצ'י שנקטף השנה. הקטיף התבצע בשעות הבוקר המוקדמות, עקב החום הכבד, ומיון הפרי נערך בתוך המקררים של בית האריזה שהוסיף לצינון הפרי ולרווחת העובדים. פרי הליצ'י המתוק של עין גב משווק תחת המותג 'קדמת כנרת'.
ההערכה שבעונה זו יעמוד יבול הליצ'י הארצי, על 3.5 אלף טון, כאשר היבול משווק בישראל וכן מיוצא לבריטניה ומדינות האיחוד האירופי. שטחי גידול הליצ'י בישראל משתרעים על כ-2,500 דונם, כאשר כ-80% מהשטחים מתרכזים בגליל העליון, הגליל המערבי וסובב כינרת.

בישראל, מגדלים בעיקר ליצ'י מאוריציאני, שמוצאו מהאי מאוריציוס, וליצ'י פלורידאני, שמוצאו מפלורידה, דרום ארצות הברית. בשנים האחרונות נכנס לגידול מסחרי גם הזן הונג-לונג, שפירותיו גדולים יותר ובעל נראות יפה יותר, מאשר הזנים המסורתיים. מוצאו של פרי הליצ'י מהמזרח הרחוק, שם מגדלים כיום מאות זנים של ליצ'י, המיועדים לצריכה טרייה לתעשיית המזון, בשימורים או כפרי קפוא, וכן לתעשיית הפרמה והקוסמטיקה.
מחקרים תזונתיים ובריאותיים, מצאו תועלות בריאותית ותזונתית רבות לליצ'י העשיר מאד בוויטמין סי וכן במינרלים, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, אבץ, המכיל גם סיבים תזונתיים. במאה גרם ליצ'י יש 66 קלוריות.