צוותים של עיריית קריית שמונה, רשות ניקוז ונחלים כינרת, המכללה האקדמית תל חי ומשרד התכנון ליגמ – פרויקטים סביבתיים, שקדו על הכנת תכנית לפיתוח הנחלים בקריית שמונה. נחל זהב הינו פנינת טבע בליבה של קריית שמונה, הזורם כל השנה, וחוצה את העיר מצפון לדרום לאורך 2.8 ק"מ. הנחל זורם בין שכונות העיר, סמוך למוסדות חינוך וציבור, אזור התעשייה הדרומי ונשפך לתעלת הירדן המערבית, הזורמת לאגמון החולה.
מרכזיותו של נחל זהב במרחב העירוני של קריית שמונה היא הזדמנות פז תכנונית להובלת חזון ומימוש הפוטנציאל הטמון במרחב הנחל, הזורם בליבה של העיר וליצר באמצעותו תשתית ציבורית ירוקה, רציפה ונגישה לכלל הציבור, ולמנף אותו לתהליכי צמיחה והתחדשות עירונית בקריית שמונה. תכנית "קריית שמונה – עיר נחלים", קודמה בידי עיריית קריית שמונה ורשות ניקוז ונחלים כינרת, במסגרת תחרות של קרן "יד הנדיב" למענק כספי לטובת שיקום אקו-הידרולוגי של נחלים בארץ. למרות שההצעה לא זכתה במענק יד הנדיב, גויסו תקציבים ממקורות שונים כמו משרד החקלאות לטובת עבודות שהתבצעו במספר מוקדים לאורך הנחל, במסגרתן נעשתה גם הסדרת ניקוז של מי נגר בעיר, בביצוע רשות ניקוז ונחלים כינרת.
בצילום מימין לשמאל– מרים בן-שלום מתכללת הפרויקט, סיגל סירואה- דוברת המכללה האקדמית תל חי, יעל שביט דוברת רשות ניקוז ונחלים כינרת, יעל סלע- מנהלת אגף חינוך והסברה ברשות ניקוז ונחלים כינרת, דורון שנפר- דובר עיריית קריית שמונה.
במסגרת פרויקט הדגמה לצרכי למידה של תהליכי שיקום נחלים מורכבים ובעלי ממשקים מגוונים, הוחלט לקיים פיילוט של חזון עיר הנחלים באזור השער הדרומי – פארק קק"ל, אזור התעשייה הדרומי והחיבור לתעלה המערבית של הירדן.