כביש 73 והחיבור בין תחנת המשטרה לרחוב קרן היסוד נפתחו לתנועה

כביש 73 והחיבור בין תחנת המשטרה לרחוב קרן היסוד נפתחו לתנועה
דוברות עיריית מגדל העמק

מירי רגב שרת התחבורה החדשה תחנוך בקרוב את הכבישים החדשים בהשקעה על 90 מיליון שקלים במטרה להפוך את העיר לנגישה יותר תוך הקפדה על הפחתת עומסי תנועה

מגדל העמק ממשיכה להשתדרג. שני כבישים חדשים נפתחו לאחרונה והפכו את העיר לנגישה יותר תוך כדי הקפדה על הפחתת עומסי תנועה.
בכביש הראשון מכיכר "מעלה מיכאל" לכביש 73 הושקעו כ-85 מיליון שקלים בסלילת הכביש, ושיפור השתיות. הכביש אמור להפחית באופן משמעותי את עומסי התנועה בכניסה לעיר וביציאה ממנה.
בנוסף, גם כביש החיבור בין קרן היסוד לשדרות הבנים בהשקעה של 4 מיליון שקלים נפתח לתנועה. ראש העיר אלי ברדה הצליח לשכנע את משרד התחבורה בנחיצות ובחשיבות הכביש המחבר למרות שלא עמד בתבחינים של "כדאיות כלכלית" ודרש עדיפות לנושא הבטיחות בדרכים והקלת העומס על הציר המכרזי ב"בשדרות צבי אלדרוטי" (לשעבר "דרך העמק").
מעבר לנוחות ולמקומות החנייה הנוספים, הכביש החדש מאפשר גישה נוחה יותר לגן הזית שממוקם בסמוך. הגן ישודרג באופן משמעותי בהיקף של 1,400,000 שקלים בזכות פרויקט גני קק"ל שאליו נכנס. השדרוג יכלול: שבילים חדשים, ספסלים, תאורה, מתקני משחקים לילדים בוגרים ולפעוטות, הצללה, מתקני כושר והנגשה.
כביש 11 החדש באורך של כ-700 מטרים צפוי להיפתח בקרוב. הכביש נסלל בהשקעה של 12 מיליון שקלים ויחבר בין שכונת "מצפה העמק", שם אמורים להיבנות 650 יחידות דיור בפרויקט "מחיר למשתכן", ועד לכיכר "אושר עד" שעל ציר "שדרות אלדרוטי" המרכזי המוביל ליציאה הדרומית מהעיר.
כידוע, שכונת "מצפה העמק" התאפיינה לאורך שנים בכביש טבעת עם כניסה ויציאה אחת וברשות המקומית הפעילו את מלוא ההשפעה מול משרד הבינוי והשיכון וכן משרד התחבורה לפריצת כביש חדש שסלילתו אמורה להקל על זרימת התנועה של תושבי השכונה ובאיה ביום יום ובנוסף לשחרור לתת גם פתרון למצב בטחוני או בטיחותי. בדיקות של סוג הקרקע שנעשו במעבדה והמצב הטופוגרפי (שיפויים) בשטח חייבו לבצע בנייה של קירות תומכים גבוהים ועמוקים בעלות כספית גדולה שחייבה גיוס תוספת תקציב משמעותית שכאמור גויסה ואושרה לצורך הפרויקט. הכביש החדש אמור לקצר ולייעל את זמן הנסיעה של תושבי שכונת "מצפה העמק" והשכונות המערביות של העיר הרוצים להגיע לאזור התעשייה הדרומי וכן לכיוון היציאה הדרומית ומשם לכביש 73 שהדרך אליו (כביש 7225) נפתחה גם היא באופן רשמי.

כביש 73 והחיבור בין תחנת המשטרה לרחוב קרן היסוד נפתחו לתנועה
דוברות עיריית מגדל העמק
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
פופ-אפ יקב הרי גליל במתחם דפנה'לה - יום חמישי, 23.07.2026- "דפנה'לה", בכניסה לקיבוץ דפנה, בגליל העליון
"דפנה'לה"- מתחם התיירותי הקולינרי, בכניסה לקיבוץ דפנה, מזמין לפופ-אפ של...
גם בחופש הגדול: מערכת החינוך במגדל העמק ממשיכה לפעול במלוא המרץ
תוכנית הקיץ העירונית מעניקה מענה חינוכי וחווייתי לכלל ילדי העיר...
שני אמנים צפונים, במה אחת: אברהם טל ובן צור נפגשים בפסטיבל "בין הכרמים" במרום הגליל
אחד גדל למרגלות החרמון, השני צמח בסמטאות צפת. שניהם הפכו...
הבראנץ' הקייצי של הגליל
לוטם דרעי ביסטרו בייקרי כשר בשכניה משיק: מנות בראנץ' קיץ...
החל מהסופ"ש הקרוב ולאורך חופשת הקיץ איגוד ערים כינרת יפעיל את 'קו סובב כינרת' שאטל הסעות חינם - לטובת הנופשים בחופי הכינרת החל מה-10.7 ועד ה-27.8
איגוד ערים כינרת יפעיל במהלך חופשת הקיץ את 'קו סובב...
הצטרפו למסע אל הלב הפועם של עכו העתיקה: בין אבירים, טמפלרים, שווקים ססגוניים והמופע הלילי החדש
מעט מאוד מקומות בישראל מאפשרים לצעוד במשך יום אחד בין...
נבחרת המצטיינים של עפולה
עיריית עפולה קיימה טקס חגיגי במסגרתו חלקה כבוד ותעודות הוקרה...
יום הפראמדיק הלאומי: הכנרית הדרוזית שמצילה חיים כפראמדיקית במד"א
"אני מקבלת המון אהבה ותמיכה מהסביבה שלי במיוחד כשרואים אותי...
מגדל העמק נבחרה לתכנית הדגל של משרד האנרגיה
העירייה תזכה לליווי מקצועי לקידום אנרגיה מקיימת, חיסכון בהוצאות החשמל...
פארק הזיתים החדש בנוף העמק
מגרש כדורסל חדיש, מסלול פאמפטרק, גינת יום הולדת ומיני אמפיתיאטרון:...
דילוג לתוכן