קרדיט תמונה: דוברות עיריית מגדל העמק

ותיקי העיר זכו לסדנאות יצירה במהלכן נאספו תוצרים שנמכרו ובכסף שנאסף נרכשו משחקים לילדים עם צרכים מיוחדים

תקופת הקורונה חשפה את מצבם הפגיע של הקשישים בישראל החווים בדידות ותחושת ניתוק ממשפחותיהם ומהסביבה כולה. הנחיות הבידוד החברתי יצרו בעת משבר ה"קורונה" קשיים באספקה וקבלה של שירותים פורמליים ולא פורמליים.
כללי הריחוק החברתי כפו עליהם להיות רחוקים מבני משפחותיהם, מה שהוביל לחוויית בדידות שלעתים הייתה קשה מנשוא. אזרחים ותיקים רבים התלוננו על בידוד מוחלט ועל היעדר קשר עם הסביבה החברתית והמשפחתית שהייתה להם לפני המגיפה. הטיפול באוכלוסייה הוותיקה הפך למאתגר יותר והצריך מהרשות ומהגורמים המטפלים מציאת פתרונות חדשניים ויצירתיים טכנולוגיים, רפואיים וחברתיים שישמשו את הקשישים ואת המטפלים ובני משפחותיהם. 

עיריית מגדל העמק באמצעות המדור לאזרחים ותיקים יצא במיזם חדשני וייחודי להפגת בדידות "ותיקים יוצרים באהבה למען הקהילה" המשלב הפגת בדידות, פעילות אומנותית ותרומה לקהילה. הוותיקים זכו בכל שבוע לביקור של מורה לסריגה ולמלאכת יד ושל צוות המדור לאזרחים ותיקים וקיבלו הדרכה בפעילות אומנותית ומלאכת יד. ההדרכה לוותה בשיחת הפגה ושיח מקרב שנועד להפחית בדידות ולהפחית חרדות. הוותיקים קיבלו הנחיות וחומרים שיספיקו להם לפעילות למשך כל השבוע. כך בכל שבוע, נאספו תוצרים מוכנים והושארו חומרי גלם חדשים.


עד כה נאספו אלפי תוצרים (שעוני קיר, חמסות, צעיפים, כובעים, קישוטי קיר, קישוטי משרד, מחזיקי מפתחות, תחתיות סירים ועוד). התוצרים נארזו בצורה יפה, הודבקה עליהם מדבקה "הוכן ע"י ותיקי העיר באהבה" והם נמכרים לקהל הרחב. דוכני המכירות מוצבים באירועים שונים בעיר והתושבים מוזמנים להגיע ולרכוש את היצירות בעלויות שוות לכל כיס כשההכנסות מיועדות לרכישת משחקים לילדים עם צרכים מיוחדים. בכסף שנאסף עד כה נרכשו משחקים ל-20 ילדים והשבוע נערך סבב ביקורים בבתיהם יחד עם נציגות מוותיקי העיר, מנהל האגף לשירותים חברתיים וצוות המדור לאזרחים ותיקים. הילדים ומשפחתם קיבלו באהבה ובהתרגשות את המשחקים והתרפקו על הסבתות שהגיעו לבקרן ולהביא להם את המתנות. מרגש היה לשמוע את הילדים מבקשים לשמור על קשר מתמשך עם הסבתות.

קרדיט תמונה: דוברות עיריית מגדל העמק


אלי בקסיס, סגן ראש העיר הממונה על הרווחה אמר: "אנו בעיריית מגדל העמק שוקדים על תוכניות חדשות ושדרוג התוכניות הקיימות שיותאמו לצרכים השונים החל מהגמלאי הצעיר ועד לשלבי הזקנה המתקדמת, על פני כל רצף התפקוד, כדי לאפשר לכל האזרחים הוותיקים בעיר להזדקן בכבוד, לשמור על איכות חיים, וליהנות ממגוון שירותים בקהילה".
ברכה בן סדון מנהלת המדור לאזרחים ותיקים סיכמה: "בתקופה זו שבה הוותיקים מבודדים חברתית בשל החשש לשלומם, יש חשיבות רבה לתמוך בהם באמצעות אומנויות ככלי טיפולי. השימוש שנעשה בתוצרים לצורך תרומה לקהילה והרחבת מעגל הנהנים מהמיזם מרגש כפליים. אני מודה לגב' לאה אלון מדריכת האומנות שמלווה את הוותיקים בחוג מלאכת יד בשנים האחרונות ובמיזם הייחודי הזה".

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here